ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Filmcímek és irodalmi alkotások vegyesen (87)
A hét kérdése (1367)
Szuper zenék (75)
A nap képe (2317)
Versek első sora (901)
Heti kvíz (889)
Kvízverseny (6278)
Feladványok (15211)
honfoglaló (96)
Napi kvíz (282)
Választás 2018 (474)
Jelszófejtés (3802)
asszogramma (1622)
Tőlem Nektek (11375)
Ki mondta? (200)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

Legrosszabb esetek a Diagon
2019-09-07 6:55
Avagy kombinatorikai villámkérdések
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: Sandviking
A Diagon megjelent egy feladvány, benne hat állítással. A feladvány szövege szerint 2 állítás igaz, 4 állítás hamis. Feladatunk, hogy küldjük be a 4 hamis állítás sorszámát.

A kérdéseink a fenti elképzelt feladvánnyal kapcsolatosak. A kérdések függetlenek egymástól (kivéve, ahol ennek ellenkezőjét külön kiemeltük!)Az első 5 kérdés egy szigorú javítóra vonatkozik, aki a beküldésre csak annyit mond, a megoldás helyes, vagy nem, de nem árul el semmi mást (sem azt, hogy hány valóban hamis állítás van a beküldöttek között, sem azt, hogy melyek azok).

1. Semmilyen tudásunk nincs az állítások igazságtartalmával kapcsolatban. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

2. Tudjuk, hogy a hat állításból egy biztosan igaz, a többiről semmit nem tudunk. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

3. Az előző kérdést folytatván, miután beküldtük az összes lehetséges megoldást, sajnos kiderült, hogy a biztosan igaznak vélt állítás mégiscsak hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

4. Tudjuk, hogy a hat állításból egy biztosan hamis, a többiről semmit nem tudunk. Legrosszabb esetben hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?

5. Az előző kérdést folytatván, miután beküldtük az összes lehetséges megoldást, sajnos kiderült, hogy a biztosan hamisnak vélt állítás mégiscsak igaz. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt?A következő három kérdés egy közepesen szigorú javítóra vonatkozik: ő megmondja, hogy a beküldött 4 számból hány hamis valójában, de azt nem mondja meg, hogy melyek azok!

6. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 1 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

7. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 2 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

8. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból 3 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?Az utolsó két kérdés egy nagyon engedékeny vonatkozik: ő megmondja, hogy a beküldött 4 számból hány hamis valójában, és azt is megmondja, melyek azok.

9. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból az 1 és a 2 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?

10. Beküldtük az 1234-et. Erre azt mondja a javítónk, hogy a beküldött 4 számból az 1, a 2 és a 3 volt hamis. Legrosszabb esetben így összesen hány megoldást kell beküldenünk, hogy biztosan meg tudjuk oldani a feladványt (az első beküldést is beszámolva!)?
Kérdésenként 1-1 pont! Rövid indoklást kérünk mindegyikhez!

Figyeljünk, hogy a 6-10. kérdéseknél az első beküldést (1234) is bele kell számolni a megoldásba!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Legrosszabb esetek a Diagon című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 865 felhasználó olvasta, és 57 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 14 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, bolnyi, grisenyka, hata, kuliver69, littlered, mutterka, padat, portugal, saja, szmoni65, tark, titok111, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Négyszintű piramis
 Irodalmi anagramma 81.
 Majdnem közös többszörös 2.
 Bújócska 3.
 Háromtagú nevek 1.
 Mi hiányzik a szövegből?
 Számsorozat 108.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS