Vacsoracsata Lajcsinál
2011-07-21 6:55
Egy szövegbe rejtett szavak közötti összefüggés alapján keresünk egy szót
Közepes, beküldte:
gabusfrici*, szerkesztő: riffentyu
Vacsoracsata Lajcsinál
Sokan tudják, hogy Galambos (Lagzi) Lajcsi nem csak kiváló trombitás, de kiválóan is főz.
Kétszer már bizonyította kiváló főzési tudományát, most készül a harmadikra.
Amikor a vendégek megérkeztek, első vendége, Emese nyakában egy szürke selyem sál volt, hajában elefántcsont csiga, kezében egy szép erdei szegfűcsokor.
Lajcsi először a vitrinét mutatta meg vendégeinek, ahol (milyen véletlen) volt egy, a Emesééhez erősen hasonlító olajszínű csiga, mellette egy sötét trombita, amiket egy-egy zenei fesztiválon nyert.
Ezután bevezette őket az ebédlőbe, ahol az asztalon 2 barna, 2 piros és 2 narancsvörös csésze és 6 szép pohár volt, de már ott volt egy külön kistányéron kenyér is.
A vacsorához az alábbi alapanyagokat használta fel.
1 darab tintahal, 1 kg liszt, 75 dkg (liba) máj, 5 darab zsemle a töltelékbe, fűszerezéshez fokhagyma, petrezselyem és zöld ánizs, a főétel mellé a savanyúsághoz fodros káposzta
A barna és fehér, porhanyós hús mindenkinek ízlett, de azért szóvá tették, kár, hogy csak egyfogásos volt a vacsora.
Mit főzött Lajcsi?