ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A hét kérdése (1295)
játékos javítás (1458)
Heti kvíz (745)
Kép-kvíz (2407)
Gratulációk (eredmények) (4577)
Kvízverseny (6261)
csak úgy.. (3909)
Tőlem Nektek (11297)
Jelszófejtés (3591)
Feladványok (15047)
Foci (20)
ma történt (1617)
Hónap feladványa (405)
Segítséget kérek, köszönöm (2070)
Érdekes, vicces, jó honlapok (728)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

Világ körüli út - zászlókkal
2018-12-01 6:55
Minden kontinensen járunk
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
Járjuk be a világot a zászlók segítségével!

1. Kezdünk a világ egyik legnagyobb területű országában, amelynek zászlaján 13 csík mellett található még egy alakzat, amiből ennél is több van rajta.
2. Ez utóbbi keresett alakzat a világ több zászlaján is megtalálható. Ezúttal azt az országot keressük, amelynek zászlajában a világon a második legtöbb van ebből az alakzatból.
3. A harmadik keresett ország zászlajában is van ebből az alakzatból, de mindössze 6 darab. Van viszont rajta még egy másik, összetett alakzat ...
4. ... amely egy az egyben egy másik ország zászlaját reprezentálja, többek között közös történelmi múltjuk miatt.
5. A következő keresett ország zászlaja ugyanazon alapszínekkel rendelkezik, mint az előző ország zászlaja - és még ezen a zászlón is megtalálható egy darab az első három pontban már keresettből. Ennek a zászlónak a bal oldalán van azonban egy olyan alakzat is ...
6. amely a hatodik keresett ország zászlajában is megtalálható - ám itt az alakzattal szemben jelen esetben annak tükörképe is szerepel! Sőt, ha ennek a zászlónak egy másik alapszínét vesszük ...
7. ... akkor már meg is kapjuk a hetedik keresett ország régi zászlajának egyetlen színét, amelyet a XXI. században cseréltek csak le (újra). Gondolom, már említenem sem kell, hogy a ma is aktuális zászlóban is megtalálható az első három pontban keresett alakzat.
8. A nyolcadik ország zászlajában megvan az a bizonyos "bal oldali" alakzat az ötödik pontból - és persze az előző pont alakzata is, egynél több, ötnél kevesebb. A zászló további érdekessége, hogy öt színe van, melyből négy párhuzamosan helyezkedik el.
9. De ha már színes zászlók ... a kilencedik keresett zászlóban összesen 7 szín található meg, közepén egy állattal, amelyet vajon mik vesznek körbe? Bizony, azok a bizonyos alakzatok az első három pontból.
10. De ha már állatok, itt az ideje, hogy most először ebben a feladványban meglátogassuk a kontinentális Európát, és megkeressük azt az országot, melynek zászlajában két állat is található! Persze tudom, ez még nem segít egyértelműen meghatározni az országot: de ha megmondom, hogy ezen a zászlón legalább három olyan elem is van, amely hazánk koronázási jelképei között is szerepel, már tudni fogod, mit keresünk.
11. Maradjunk az élőlényeknél, de egy másik típusnál. Egy olyan országot keresünk, melynek zászlaja három horizontális sávból áll, középen pedig semmi más, mint a keresett élőlény - amely nemcsak hogy az ország jelképe, de még a nevét is viselheti.
12. A tizenkettedik keresett ország zászlaja azért különleges, mert egy olyan élőlényből ábrázol rögtön kettőt is, amely ritkán szerepel zászlón: az emberről van szó. Ezen a zászlón több olyan dolog is található, amely a megfelelő kezekben használati tárgy, ám rossz kezekben ...
13. ... fegyver is lehet. Ez hoz el minket a tizenharmadik keresett zászlóhoz, amelynek zászlajában egy olyan fegyver van, amelyet nehéz lenne bármi másra is használni, mint gyilkolásra.
14. Amennyiben a tizennegyedik keresett zászlót az előző alá tesszük, azt vesszük észre, hogy közös határvonaluk mentén ugyanazt a színt látjuk. Ezen zászló érdekessége, hogy a három horizontális sáv nem azonos szélességű - a legfelső a zászló felét betölti. Ennek a zászlónak a közepén egy olyan földrajzi képződményt látunk ...
15. ... amelynek stilizált alakja egy szomszédos országunk zászlajában is megtalálható. Ezen stilizált forma tetején pedig egy olyan alakzat áll, amelyet eddig még nem vizsgáltunk, ám sok ország zászlajában megtalálható - igaz, ebben a formájában talán sehol máshol nem szerepel.
16. Tizenhatodik keresett országunk zászlajában szintén megtalálható az előző alakzat (egy másik változata), de amit talán kevesebben tudnak, hogy az alakzat közepén egy szent látható, amint épp legyőz egy mitológiai alakot. Ez a mitológiai alak egyébként egy másik (nem önálló) európai ország zászlaján is látható (ezt az országot most nem kérjük megnevezni). De nem ez az egyetlen másik ilyen zászló ...
17. ... ez az alak ugyanis feltűnik egy másik kontinensen is. Ez utóbbi zászlóban egy szín két nagyon különböző árnyalata játssza a főszerepet, amelyet egy átló választ el egymástól, melyen a keresett alak helyezkedik el.
18. Lassan kalandozásaink végére érünk, de előtte vegyük még az előző zászló két fő színét, és keressünk egy másik olyan országot, amelyben mindkét szín megtalálható, mellettük pedig egy olyan állat, amely már a tízes pontban is látható volt.
19. És ha már a keresett állatnál tartunk, mondjuk még egy olyan országot (ne is menj érte messzire!), amelyben található állat, és horizontális sávjai pont azokból a színekből állnak ...
20. ... mint az utolsó keresett zászlónk, amelynek egyedisége alakjában rejlik: ez ugyanis a jelenlegi egyetlen olyan országzászló, amelynek alakja nem négyszögletes.
Kérjük a 20 keresett országot! Soronként fél pont, összesen 10 pont!

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Világ körüli út - zászlókkal című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 1208 felhasználó olvasta, és 83 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 20 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, avensis, banyanya, belladonna, grisenyka, hata, JoskaR, kadar, kkanya, kli, Kuala13, littlered, mihtoth, ocotillo, onix, padat, Profö, saja, szmoni65, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Személyes lista
 Helységnevek - kicsit másként 10.
 Sorozat 5.
 Filmlista
 Közös többszörös 51.
 Rajta hősnő
 Aranyos szekrények - kiegészítéssel!

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS