ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (17309)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Játékok (1164)
Tőlem Nektek (12374)
Szívből szóló versek (1134)
Hónap feladványa (683)
A nap képe (3875)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Főcímek 1.
2018-03-09 6:55
Sorozatok
Könnyű, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
1. Sokat megyünk vissza az időben, többféle értelemben is. Főhősünk jómunkásember, akinek épp véget ért a műszakja - ezt hangos kiáltással konstatálja. Bepattan autójába, és hazasiet. Ott már várja felesége, kislánya, és háziállatai - mindannyian beülnek az autóba, majd közösen mennek tovább. A következő megálló a legjobb barát háza: ők is csatlakoznak, és már mennek is tovább. A főcím egy moziban zárul ... Kezdődik a vetítés.

2. Ezt a sorozatot itthon valószínűleg egy ország nézte. Kezdésként a sorozat címe jelenik meg, mögötte pedig a főcímre majdnem végig jellemző osztott képernyő. Ezután néhány másodpercre megszűnik az osztott képernyő, és a sorozat helyszínéül szolgáló város képeit tekinthetjük meg. Ezután azonban ismét osztódunk, és a város mellett a szereplőket is láthatjuk, hármas függőleges osztásban. Az utolsó képeken a főszereplők otthonára közelít rá a kamera.

3. Oh, azok a nyolcvanas évek, amikor a férfiak még férfiak voltak ... igazi maszkulin főcím ez. Főhősünk egy piros sportautóban ül, kinéz a kamerába, majd kaparva elhajt, és gyorsít. Főhősünk tárat tölt, majd fürdőnadrágban zárat nyit. Egy autó robban, majd főhősünk megcsókol valakit. Nem fogjuk a főcím összes képét kivesézni, de eláruljuk még, hogy a többször feltűnő piros sportautó mellett látunk még kung-fu mozdulatot, helikoptert, búvárt, és persze az elmaradhatatlan tengerpartot is.

4. Egy külföldi azt is mondhatná, ez minden idők legfurcsább főcíme. Nekünk azonban igazán hazai pálya: a kamera ugyanis egy félkész lakótelepet mutat majdnem 40 másodpercen keresztül.

5. Gyermekkorom egyik kedvenc meséjét idézi fel listánk következő eleme, ahol a főcím azt mutatja be, hogy a gyerekek világában az egyszerű dolgok is milyen érdekesek lehetnek. Egy pelenkával kezdünk, amely a levegőben repül. Ezután főszereplőink sorban megjelennek a lakásban: egyikőjük egy porszívón lovagol; másikójuk egy cumisüveggel tesz ártalmatlanná egy macskát; egy harmadik főszereplő pedig csonttal a szájában húz maga után egy kutyát (igen, a csont nem a kutya szájában van!). A főcím végén aztán megjelennek a szülők, akik az arcukba kapnak egy adag tejet a cumisüvegből. Legvégül a készítők nevét láthatjuk, ahol megjelenik egy magyar név is!

6. A sorozatra végig jellemző betűvel indítunk ebben a főcímben. Ezután csupa-csupa furcsaság jelenik meg: égi objektumok? furcsa alakzatok? szellemek? ki tudja ... az viszont biztos, hogy mindezek között feltűnik két FBI-ügynök kártyája is.

7. "Munkahelyi" sorozatot talán egyet sem néztek ennyien Magyarországon. A főcím önmagában unalmasnak hathat: a főszereplőket látjuk munka közben, miközben nevük megjelenik a képernyőn. A sorozat jellegének megfelelően azonban ez mégsem unalmas: érződik a feszültség, sokan sietve szaladnak a képernyőn, és az egy másodpercre jutó sztetoszkópok száma is igen magas. A mai feladványban megjelenő sorozataink közül ez érte meg a legtöbb évadot.

8. Ebben a főcímben egy személy van a központban, a sorozat főszereplője, igazi alfahím. Autójában ülve járja a sorozat helyszínéül szolgáló várost, miközben képeket látunk a város ikonikus és kevésbé ikonikus helyeiről. Közben főhősünk végig szivarozik, majd a főcím végén hazaér, és kiszáll az autóból. Ezalatt pedig a sorozat tematikájába tökéletesen illő szövegű dal szól.

9. Ebben a főcímben sorban a főszereplő, a sorozat címe, a sorozat helyszíne madártávlatból, majd az emberi test belső részeit ábrázoló képek jelennek meg. Az egyik utolsó képből pedig azt is megtudjuk, hogy főszereplőnk sántít.

10. Napjainkban járunk, amikor egy sorozat nyitó főcíme általában egy perc, legfeljebb másfél. Jelen esetben azonban egy majdnem két perces képsorról beszélünk, amelyben szinte végig gépeket látunk dolgozni. De mit csinálnak? Többek között létrehozzák a sorozat világában központi szerepet betöltő gépeket. Látunk itt zongorát, amin egy csontváz játszik; egy lovat, amin egy nő lovagol kitartott fegyverrel; egy félig bőrtelen arcot; egy fegyvert; de még egy szeretkező pár sziluettje is megjelenik.
Mely közismert sorozatok főcímeit írtuk le, ha segítségül eláruljuk, hogy az első sorozat készítési dátuma alapján időrendbe raktuk őket?

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Főcímek 1. című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 4693 felhasználó olvasta, és 68 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 20 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, avensis, deva55, grisenyka, hata, kkanya, kli, Kuala13, kuvaszkusz, littlered, Magan Mara, mutterka, nelena, onix, padat, szabtam, szedit24, szmoni65, TSCsilla, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.
 Betű- és képrejtvények 14.
 Művészi anagramma 26.
 Cím nélkül
 Eszperente felelet
 Szám-logika 4.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS