ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A nap képe (3876)
Hónap feladványa (684)
Játékok (1165)
Feladványok (17310)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Tőlem Nektek (12374)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Google-képek
2018-01-28 6:55
A francia forradalom nincs a képeken
Könnyű, beküldte: csibe08*, szerkesztő: VenczelGy
1. Az első képsorozat minden elemén vizet látok, melyet két oldalról sziklák, hegyek vesznek körbe. Nem egy képen havat, valamint jeges területeket is látok. Egy-egy képen azt is látom, hogy a sziklafalak, hegyoldalak eltűnnek, és a víz egy nagyobb kiterjedésű területre ömlik - talán tenger? óceán?

2. A második képsorozat minden elemén ugyanazt a hegyet látom. Szabályos formája van, azt hiszem, egy kisgyermek is pont ilyet rajzolna, ha hegy ábrázolását kérnék tőle. A teteje hóval fedett. Néhány képen piros színű, többszintesnek tűnő, a hegy országára nagyon jellemző épületeket is látok.

3. Ezeken a képeken többnyire pusztulást látok. Több képen fehér, vegyvédelmi ruhába öltözött embereket látok, vagy egy épület-komplexumot, amelynek területén gömbök találhatók, melyek lángokban állnak. Térképeket is látok még a keresett terület országáról, az országból kiindulva pedig valaminek a terjedését bemutató ábrát.

4. Ezek a képek már sokkal vidámabbak. Az első néhány kép a terület térképét ábrázolja: egy északon vízszintes szakasz, majd a keleti részen délre hosszan lenyúló földnyelv. Pálmafák, homokos part, kevés ruhában sütkérező emberek jellemzik még a képeket.

5. Ezeken a képeken nagyon vegyes lényeket látok. Közös jellemzőjük, hogy évezredek óta halottak. Van, ahol a csontokat látom, van, ahol csak lenyomatokat. Szinte kivétel nélkül földbe vájva látom őket.

6. Ezeket a képeket nézve ugyanazt a fajta képződményt látom a világ különböző pontjain. Az első néhány kép közül többön egy magyarországi helyszín jelenik meg. Aztán egy olyan terület is, amely az utóbbi években az ott zajló harcok miatt került be a hírekbe. Végül segítségül eláruljuk, hogy akár az egyik korábbi pont megoldása is megjelenhet ebben a képsorozatban is.

7. Ezeken a képeken egy olyan várost látok, ahol a képek nagy részén ugyanaz a nevezetesség, a világörökség része látható különböző nézőpontokból. Egy vöröses/barnás, nyolcszögletű kupolát látok, amely az épület kereszt alakjának középpontjában fekszik. Az épület hosszanti részének végében egy kisebb kápolna látható. Az is feltűnő, hogy az épület mellett egy különálló, magas, fehér torony található. E mellett látok még néhány olyan képet, amely a város folyóját, és a rajta átívelő hidakat mutatja.

8. Meglepődtem azon, amit ezeken a képeken láttam: pedig csak egy betűt írtam el egy korábbi megoldáshoz képest! Az összes képen szigeteket látok. Kisebbeket, nagyobbakat - igazi óceáni terület. Pálmafák, búvárok, kajakozók, fából készült stégek néznek vissza rám. A térképeket tartalmazó képeken két nagy, és rengeteg apró szigetet látok. A távolban nyugatra feltűnik egy jókora ország - vagy talán egy kontinens? Délre pedig egy másik, nagyobbacska szigetországot látok.

9. Ez is egy meglepő képsorozat volt: egy város egy adott részére kerestem rá, helyette rengeteg futballal kapcsolatos képet láttam, és mindenhol ugyanaz a két szín köszönt vissza: a fehér és a zöld.
A fentiekben földrajzi fogalmakra és helynevekre kerestünk rá a Google képkeresője segítségével. Segítségül eláruljuk, hogy ezek a fogalmak és helyek egy jól behatárolható közös tulajdonsággal ("többszörössel") is rendelkeznek. Mi az egyes sorok feloldása, és mi lenne ez a közös többszörös?

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Google-képek című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 4867 felhasználó olvasta, és 113 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 26 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, avensis, banyanya, cviki57, deva55, hata, horsa, joe, JoskaR, kkanya, kli, Kuala13, kuvaszkusz, littlered, mutterka, ocotillo, onix, padat, pantharei01, portugal, szedit24, szmoni65, tappi, tark, toncsicsi, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.
 Betű- és képrejtvények 14.
 Művészi anagramma 26.
 Cím nélkül
 Eszperente felelet
 Szám-logika 4.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS