ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
A nap képe (3876)
Hónap feladványa (684)
Játékok (1165)
Feladványok (17310)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Tőlem Nektek (12374)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

Közös többszörös filmekkel
2017-05-01 6:55
Egy kínai harcművészet is beférne
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: Sandviking
1. Az 1990-es évek közepén bemutatott rajzfilm, mely a világ egyik legnagyobb bevételét hozta animációs film kategóriában, és egy szuahéli kifejezést is megismertetett a világgal.

2. A listán szereplő alkotások közül ez a második legfrissebb: tekinthetjük thrillernek, horrornak, de akár egy "egyszerű" táncfilmnek is. A (maga műfajában a) világ egyik leghíresebb zenei alkotása körül zajlik a történet. Természetesen ez a film is nyert Oscar-díjat, igaz, csak egyet.

3. Zseniális szereposztású vígjáték olyan színészekkel, akik elsősorban nem ebben a kategóriában jeleskednek, amikor vásznon vannak. Az alkotás egy könyv alapján készült, amely a paranormális képességek harcászati felhasználásáról szól - ennek megfelelően a film is az amerikai hadsereg egy "speciális" alakulatáról szól.

4. Ismét egy Oscar-díjas alkotás, listánk legrégebbi filmje. Igazi háborús film, melynek alapjául egy német író regénye szolgált, bemutatásának évében botrányt váltott ki egy filmfesztiválon, és az Oscar-gálán is. A film főszereplőjének nem az egyetlen főszerepe a listánkon.

5. Sokszorosan díjazott alkotás ismét az 1990-es évekből, melynek több folytatása is készült. Az Oscar-díjas alkotások közül is rákerült egy olyan előkelő listára, melyen csak három film található a díj több mint 90 éves történelme során. A férfi főszereplő a filmtörténet egyik legrövidebb vásznon töltött idejével nyerte el a legjobb főszereplő díját.

6. Ha már az 1990-es évek, ismét egy film ebből az évtizedből, amelyben van időutazás, összeesküvés, valamint az ebben a filmben nyújtott alakításáért kapta első Oscar-jelölését napjaink egyik legismertebb férfi színésze. Sokan nem tudják, hogy a Monty Python egyik tagja rendezte a keresett filmet.

7. Menjünk vissza az időben egy évtizedet: egy fekete-fehér sportfilmet keresünk, amely egy ökölvívó életéről szól, és két Oscar-díjat is nyert. Története több mint 20 évet ölel fel, és mint olyan sok sportfilm, ez is egy létező - mellesleg még ma is élő - személy életét dolgozza fel.

8. Egy jól ismert elmélet nevét viselő 2004-es film, amely azt mutatja be, hogy minden mindennel összefügg. Ebben a filmben is megjelenik az időutazás.

9. Zárásként jöjjön még egy animáció: egy nagy sikerű mese hatalmas közkedveltségnek örvendő szereplőiről van szó, akik nemcsak saját filmet, hanem animációs sorozatot is kaptak - ez utóbbi összesen három évadot élt meg. A róluk készült film címében megtalálható az eredeti film címe is.
A fenti filmeket összeköti valami.

Legalább 5 film helyes feloldásáért 5 pontot adunk. Ezután az összekötő kapocs 1 pontot ér, a további filmek pedig ismét 1-1 pontot.

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A Közös többszörös filmekkel című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 4379 felhasználó olvasta, és 78 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 20 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
Anikóka, deva55, hata, JoskaR, kadar, kerou, kkanya, kli, Kuala13, kuvaszkusz, littlered, mihtoth, onix, padat, pasztoi_istvan, pterika, szedit24, szmoni65, TSCsilla, Tucatka
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Versfüzér 13.
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.
 Betű- és képrejtvények 14.
 Művészi anagramma 26.
 Cím nélkül
 Eszperente felelet

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS