ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Tőlem Nektek (12378)
Feladványok (17313)
A nap képe (3878)
Játékok (1179)
Hónap feladványa (684)
Nyomasevics Bobacsek (1166)
A hét kérdése (2023)
Szívből szóló versek (1134)
csak úgy.. (4528)
Szuper zenék (117)
játékos javítás (1655)
Betűtészta (2974)
Kinek Ki (616)
Havi toplista (166)
asszogramma (1843)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

A nagy vadászat
2008-12-21 6:55
Házinyúlra nem lövünk! 8-), a békákra sem, még ha ötletadók is! 8-)
Nehéz, beküldte: emeryone*, szerkesztő: VenczelGy
Történt egyszer réges-régen, mikor még a királyi családok, grófok, bárók és nemesek sűrűn összejártak, legtöbbször a politika miatt, vagy a vérvonal továbbvitele céljából:
A később felsorolandó királyi (és nem) sarjak elhatározták, hogy elutaznak egy nagy közös vadászatra a hideg európai tél elől valami melegebb tájra. Felpakoltak mindent egy hajóra, amire szükségük lehet - ide tartozik természetesen a népes személyzet is, illetve a fegyverek, sátrak, stb. Úgy tervezték, kipihenik az udvari intrikák miatti nagy feszültséget, figyelik a dzsungel neszeit, megeszik a saját maguk által elejtett, de a királyi séf saját kezű irányítása alatt elkészült finom vadételeket, jó borokat hörpölnek hozzá, hallgatják Sir Llewely fura meséit, a szerelmesek pedig gardedám nélkül el tudnak vonulni, nagyokat sóhajtozva az égre néznek majd, és választanak egymásnak csillagot. Talán néhány csók is elcsattan, előrevetítve egy új uralkodóház megalakulását. Lényeg a romantika, pihenés, kikapcsolódás, politikáról most egy szót se!
Kicsit elhúzódott a sátortábor felépítése, ezért a délutánt pihenéssel töltötték, és helyi kísérőjük, a nagy, bölcs, de kimondhatatlan nevű zulu vadász, Aaaaaa javaslatára éjszaka indultak el vadászni, amikor feljöttek a csillagok, mert így a lámpa fénye nem riasztja el a vadat.
Szoros csoportban elindult hát Sir Llewely, Lord Emery, Don Dragon és Donna Enola, aki szerette a süteményt, a dán hercegnő, Pirok, Lady Prellarig; a cár unokahúga, Grushenka, a cseh trónörökös, Vencel, és a helyi király, Gidnigidnu. Aaaaaa jelére mindannyian egyszerre kapták fel a puskájukat, és tüzeltek a kiszemelt célpontokra. A vadászat végén összegezték a találatokat; állításuk szerint lőttek ők mindenre, ami állni látszott, - mert gyorsan mozgó célponthoz nem volt gyakorlatuk - Llewely egy pávát, bár hiúzra fente a fogát, Pirok egy farkast róka helyett, Vencel egy nyulat hattyú helyett, Prellarig egy tukánt és egy darut, Enola egy galambot, mert egy fia más repülő vadat sem látott, hiszen Prellarig lelőtte majdnem mind, ami volt, Gidnigidnu vaktában lövöldözött, Grushenka vágya egy nagy medve lett volna, de csak egy paradicsommadarat talált el. Hogy hogy került oda? Aaaaaa ugyan kicsit furcsállotta, amit mondtak, de hát a kékvérűek csak nem hazudnak?!
A nagy számolgatás közben kiderült, sajnos Don Dragon zsákmánya nincs meg, bár ő ragaszkodott hozzá, hogy jól célzott. Odahívták a helyi rendőrfőnököt, Sataplero-t, aki reggelig nyomozott, kérdezősködött, de semmi ötlete nem volt. Aztán amikor kiderült, hogy az összes zsákmány egyszer csak hirtelen eltűnt, akkor derengeni kezdett neki, hogy Don Dragon nem hazudik, és tényleg jól célzott, és jól is talált. A nyomozást ezért le is zárta.
1. Hova tűnt a zsákmány? 5 pont
2. Don Dragon most lőtt állatot, vagy nem? És ha igen vagy nem, akkor milyet? 5 pont 8-)

A beküldési határidő lejárt, a regisztrálatlanul beküldött új megoldásokat már nem értékeljük!

Új hozzászólás beküldése (már csak regisztráltan beküldött megoldást értékeljük)


A A nagy vadászat című feladvány statisztikája:
A feladványt eddig 7270 felhasználó olvasta, és 198 megoldást küldtek be rá.
A feladványt 32 látogató fejtette meg helyesen.
Akik helyes megfejtést küldtek be (vastaggal aki határidőn belül):
airam, Anita, avensis, bandi40, deva55, drkizo, gabusfrici, gandor, hacso, hata, horsa, kadar, kli, kropi, kuvaszkusz, levelibela, Luand, MANO, Mesti, mszaby, nelena, ocotillo, OpelAstra, padat, pearlgirl, pkcsilla, rizsesz, szabtam, szmoni65, tark, Tucatka, zozo51
Ajánld a feladványt másoknak:
Címzett neve: E-mail címe:


Ha be lennél jelentkezve, itt megnézhetnéd a beküldött megoldásokat


Felhasználónév:

Jelszó:

Jelszóemlékeztető



Friss feladványok:
 Stációk 12.
 Szudoku-mix 3.
 Szakmai anagramma 42.
 Mind közül az első
 Versfüzér 13.
 Betűpótlás 3.
 Stációk 11.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS