ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Heti kvíz (469)
csak úgy.. (3841)
szellemes összetett szavak (22188)
A hét kérdése (1205)
Gratulációk (eredmények) (4508)
Vicces szövegek (3629)
Szuper zenék (69)
Hónap feladványa (373)
Segítséget kérek, köszönöm (2013)
Feladványok (14808)
Nyomasevics Bobacsek (1058)
Jelszófejtés (3365)
Szívből szóló versek (1007)
Tőlem Nektek (11206)
Elutasított feladványok (1084)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

 

LEGO Mindstorms NXT

 
    2006.02.13.  yoda     
A technológia, a technikai újdonságok ma már nem csak hétköznapi életünket és munkánkat könnyítik meg, hanem a gyerekek játékaiba is beépülnek. Egyre több elektronikusan működő, intelligens játékszer kapható, amely hozzásegíti a gyerekeket és a fiatalokat, hogy mindennapjainkat átszövő technológiákat megismerjék, könnyebben alkalmazkodjanak „gombnyomásokra” működő világunkhoz – emellett pedig egy-egy ilyen játék remek szórakozást is jelent...

Hirdetés
Az ilyen jövőt idéző játékok körét gazdagítja a LEGO MINDSTORMS NXT nevű új játéka, melynek legelső, debütáló változata 1998-ban került a boltok polcaira, és azóta a LEGO Company történetének legsikeresebb és legkeresettebb játékának számít.

A robot eszközkészlet ideális játék a 10 éven felüli felfedezők, robotfanatikusok és LEGO építő fiatalok számára, és amely a megépítés után úgy mozog és viselkedik, ahogyan ők szeretnék. Sőt, nemcsak mozog, hanem megkülönbözteti a színeket, érzékeli a távolságot, reagál az érintésre és táncol is! Megfelelő programozása esetén pedig akár utasítást is tud küldeni, például mobiltelefonra fotó készítésére.

A játékrobot lelke egy ún. NXT építőkocka, amely egy önálló, számítógép segítségével programozható, 32 bites LEGO mikroprocesszort tartalmaz. Ez a kis eszköz Bluetooth kapcsolaton keresztül, vagy USB csatlakozással szabadon fejleszthető és bővíthető, így a robot a számítógéptől teljesen független életre kel, és – Bluetooth kapcsolat segítségével – akár mobiltelefonról vagy PDA-ról (palmtop) is irányítható.

A LEGO MINDSTORMS NXT – előző változataihoz képest új technológiákkal és kibővített érzékelő képességekkel felruházva – 2006 második felében jelenik meg. Becslések szerint 2006-ban már egymillió gyermek és felnőtt fog játszani vele.

Az új, továbbfejlesztett változatot a január elején, San Franciscoban megrendezett Consumer Electronic Show (CES) keretében mutatták be, a játék azóta elnyerte az amerikai „Toy of the Year” technikai kategóriájának fődíját is.

A szakmai közönség elismerését jelzi, hogy a nagyszabású Nürnbergi Játékkiállításon „Technológiai Innováció” kategóriában a LEGO MINDSTORMS NXT nyerte el a kiállítás innovációs díját.


  Kapcsolódó cikkek

  -  Digitális életstílus
  -  Programozási hibák
  -  Körfűrészes bűvésztrükk


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Képrejtvények 9.
 Kártyaszámtan
 14 szó 2 csoportban
 Közös többszörös 46. - segítségekkel!
 Madarak
 Betűtészta
 Számos táblázat

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS