ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Heti kvíz (698)
Számoljunk eszprentéül! (108)
Érdekes, vicces, jó honlapok (718)
Feladványok (14975)
Vicces szövegek (3668)
ma történt (1596)
Jelszófejtés (3553)
Választás 2018 (382)
Tőlem Nektek (11288)
Találkozó (6858)
Foci (13)
Hónap feladványa (399)
Gratulációk (eredmények) (4560)
A hét kérdése (1283)
Segítséget kérek, köszönöm (2047)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

 

Idén is SZIGETelünk

 
    2005.06.14.  blackwanderer     
A napokban hozták nyilvánosságra a Sziget Nagyszínpadának teljes programját, amik között régi nagy adósságokat és igazán nagy neveket találhatunk. Tehát augusztus 10-17. Sziget 2005.

Hirdetés
A Sziget immáron elérte önnön fizikai határait programhelyszínek és színpadok terén. Az így felszabadult költségvetést a minőségi javítások felé tudták fordítani a Sziget szervezői is. Gerendai Károly a Sziget főszervezője elmondta, hogy a Nagyszínpadra kétszer annyi összeget tudtak költeni, de ezzel együtt az összes színpad több forrást kapott. A Sziget legtöbb látogatót vonzó helyszíne a 40.000 főt befogadni képes Nagyszínpad, ami mára már végleges programmal büszkélkedhet.A Sziget történelmében először a 0. napon is megszólal a Nagyszínpad, mégpedig a híres Illés zenekarral akik az utolsó és egyben negyvenéves jubileumi koncertjüket adják. Pásztory Zoltán május 1-ei tragikus halála beárnyékolta és veszélybe sodorta a koncertet, de Pásztory tanítványa Szörényi Örs belépése megmentette a bulit.
Az első napon, szokás szerint 16:30-tól, lép fel a spanyol punk zenekar az Ska P. Őket követi a brit R&B-t, hiphopot, reggeat vegyítő, új énekesnővel rendelkező Morcheeba, akik most megjelent új lemezüket mutatják be a Szigeten. Majd harmadik fellépőként az 1991-ben alakult magyar Quimby játszik, utána pedig végig táncolhatjuk az este maradék felét Sean Paullal.
A csütörtöki másnapot a jamaikai CeCile & T.O.K. (vagyis Touch of Klass) reggea zenéje kezdi, majd Natalie Imbruglia énekhangját hallgathatjuk. Sokak kedvence az Anima Sound System is ezen a napon lép fel, végül pedig egy igaz nagyágyú, a régóta várt angol Underworld játsza el a Born Slippyt. Ők képezik a Sziget eddig legnagyobb adósságát, vitathatatlan, hogy hatalmas bulit fognak csapni.
Pénteken nem lesznek magyar fellépők a Nagyszínpadon. Ami vár ránk az a Wailers, akik szintén Jamaikából hozzák el nekünk Bob Marley szellemét. A Wailers frontembere még együtt kezdett zenélni a reggea isten Marleyvel, és annak 1981-es halála után ők képviselik Bob Marley sajátos zenéjét. A fellépésük azért is érdekes, mert idén ünnepelhetjük Bob Marley 60. születésnapját. Ezek után igazi acid-jazzre táncolhatunk Brand New Heavies kíséretében.Aki szereti a vérbeli amerikai rappet, az bizonyára ott fog tombolni a The Game koncertjén, majd zárásként a tavaly is fellépő Basement Jaxx lesz látható.
A szombati nap a zúzósabb zenék kedvelőinek hoz örömet. Rögtön a 18 éves Les Tambours du Bronx adja elő sajátos fémzenéjét, majd a svéd rockszcéna a Mando Diao játsza a 60-70-90-es évek kevert gitárzenéjének egyvelegét. Főkét német nyelvterületen népszerű zenekar energikus, tomboló koncert élményt ígér. Ezen a napon lép fel, a tavaly egy sajánlatos baleset miatt elmaradt, Tankcsapda, majd pedig a nap koncertje az amerikai, brutális bulit ígérő Korn. Őket nem kell bemutatni, hiszen kis hazánkban is igen népszerű zenekarról van szó.A vasárnapi napot a klasszikus punk zenét játszó, The Toy Dolls nyitja, majd pedig a Született gyilkosok című film jól ismert színésznője Juliette Lewis lép fel 2003-ban alakult zenekarával, a Juliette and The Licksel. Őket váltja az elmaradhatatlan Kispál és a Borz. A nap utolsó koncertje, szintén egy sztár zenekarral, a Franz Ferdinanddal zárul. A 2003-ban alakult zenekar nagyon gyorsan hatalams népszerűségre tett szert Európa nyugati felén, ezt a független kiadójuk ellenére 2 milliós példányszámban elkelt lemezeik, és a 2004-es nyári turnék sikere bizonyította. A koncert után talán Magyarországon is nagyobb teret kapnak.Hétfőn a Skinny Puppy kezd zenélni, hogy aztán átadja a helyét az angol rappernek Roots Manuvának. Ő utána lép fel a Sziámi, és végül a híres Nick Cave vet véget az estének.
Az utolsó napra maradt négy előadó pedig a német punk zenét játszó Beatstakes, a trendet teremtő fekete-fehér svéd The Hives különleges zenéje, a Sex Action és a 2005-ös Sziget utolsó Nagyszínpad fellépője az amerikai Good Charlotte. A zenekar még, a mára divatossá váló tini-punk bandaként indult, de az utolsó albumokon mégis többet tudtak nyújtani. Feszes és izgalmas punk zenéjük méltó befejezése lesz a Szigetnek.

A Sziget további programjairól a következő cikkünkben olvashattok.


  Kapcsolódó cikkek

  -  Az év legextrémebb hétvégéje
  -  Legyen béke a Szigeten és túl
  -  Idén is EFOTT!


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Ugyanaz a hangsor 2.
 Nyulak szigete
 Névadó 5.
 Állatkert 2.
 Kódolás 2.
 Lujza és Jenő
 Apatikus patikus 9.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS