ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Betűtészta (2987)
Feladványok (17382)
Hónap feladványa (690)
Kinek Ki (625)
Foci (53)
A hét kérdése (2026)
A nap képe (3892)
Vicces képek (130)
Választás 2022 (448)
Szívből szóló versek (1144)
Játékok (1229)
Tőlem Nektek (12401)
In memoriam Nanajozs (43)
Nyomasevics Bobacsek (1175)
Segítséget kérek, köszönöm (2479)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Varázsgömb
Hipnózis
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Assistance

Választás 2022

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
1/15

tark

2024.07.08 14:48  | | 754948.

Megdöbbenve hallom, hogy újra számolják a már megszámolt főpolgármesteri szavazás érvényes szavazatait.

Keresgéltem, és nem igazán találtam, miért döntöttek úgy, annyit olvastam, alaptörvény sértés történt. (?) Tud valaki közelebbit az indokról?

Nagyon-nagyon furcsának és teljes bizalomrombolónak fogom érezni, ha más eredmény fog kijönni. (Az esetlegesen igen kicsi, hibának tulajdonítható eltéréssel.).
Eddig úgy gondoltam, a számláló folyamat garanciát ad az eredményre. Hatalmas csalódás lenne, ha ez sem megbízható.

 
tark

tark (754919) |2024.07.06 18:31  | | 754942.

Sziasztok!

Azért tiszta véletlenül (?) találtam ep szavazókört, ahol 7% volt az érvénytelen szavazatarány.
Lehet, hogy nem véletlen, hogy épp egy olyan hely, Szegi, hogy új polgármester választás lesz, mert a 240 körüli lakos szám a választásra 340 körülire nőtt, s a nem fideszes független vesztes vétózott.

Persze az ep választáson is kiemelkedő volt a fidesz-Tisza arány: 61%-25%

Sok helyet megnéztem már, de a fidesz jellemzően nem érte el a 40%-ot. Az ilyen magasak miatt mehetett fel csak 44%-ra, s csúszott le a tisza 30 alá.

(az ep-n a fideszre 158-an, a fideszes polgármesterre 153-an szavaztak.)

A cikk:
https://telex.hu/belfold/2024/07/05/szegi-megismetelt-valasztas-bejelentett-valasztok

 
tark

2024.06.23 19:50  | | 754919.

Sziasztok!
Ez a próbálkozásom megmutatta számomra, milyen keveset tudok a szavazás feldolgozásának pontos menetéről.

Szívesen vettem volna a kampányidőszakban egy ismertető videót. Kicsit úgy érzem, az állampolgár tájékozottsága egy csöppet sem cél, sőt... És ez az adatbázisban sem szempont, sőt...

A kampánykövető videók alapján kideríthettem magamnak, hogy az éjfél előtti időpontban a feldolgozottság még elég kis arányon tartott, tehát a negatív szavazatszámra vonatkozó állításaim információhiányon alapultak és tévesek. A TISZA lap nem tűntette fel a feldolgozottságot, s hiába erre lettem volna kíváncsi, az információ megszerzése csak így utólag tűnik könnyűnek.
(Naivságom meg, hogy itt vagy a fazekas gimis listán majd valaki segít bármiben is...)

Kérdésem: Van valaki, aki ismer valakit, aki részt vett/vesz a feldolgozásban?
- A feldolgozottság azért húzódik el olyan későre, mert még dolgoznak szavazókörökben olyankor, éjjel 2 órakor sincsenek készen (- 94-98%-os feldolgozottságok voltak az adások végén)? (Bőven lehet: most 4-5 szavazat/szavazó volt, tehát nagyságrendileg 4-5ezer szavazat/szav.kör, 10ezer db körüli szavazókörben...) -
- A szavazókör számlálói viszik be közvetlenül az adatbázisba a papíron is rögzített jegyzőkönyveket? (ha nem, vajon miért nem? ha igen, akkor az miért nem látszik rögtön vajon? És mi a feldolgozottság, és hol találom a definíciót?)

és részemről keveset tudok a külképviseleti és a levélszavazásról is - rohadt sok duma megy, de egy csomó fontos dologról, aminek átláthatónak és köztudottnak kéne lennie, szó sem esik - ja, ásd bele magad a szabálykönyvekbe...
- Mikor, hogyan érkeznek, hogy történik a feldolgozás? Ja, így persze, hogy nem lehet 100% a feldolgozottság, még a szavazókörökből se - pedig a szóból értene a buta állampolgár is..

Ja, és a buta falusi jóval érvénytelenebbül szavaz, mint a városi..., sőt, a papírt hazaviszi begyújtósnak...
Továbbra sem vagyok meggyőzve a hótiszta szavazatfeldolgozásról - akinek nem inge, nem veszi magára

-továbbra sem tartom szépen átláthatónak az adatbázist és a közölteket, s így a tisztaságot sem...
-pl. mi a logika abban, hogy 18.30-kor van az utolsó részvételi adat, nem kötik az orrunkra, mi volt az utolsó fél órában... - kozmetikai szabadság?
- unom sorolni, elég időmet elrabolta így is..

Minden állampolgárnak kívánok szépen átlátható eredmény közléseket, elegendő információt! De szép is lenne!
(A furcsaságokon gyanakvó nyilván paranoiás...)

 
tark

2024.06.19 18:46  | | 754902.

Vicces, de az NVI-nél is dolgoznak rendesen, pl. kikerült a külképviseleti és a levélszavazatok eredmény is;
És mintha változott volna az EP-s szavazás reportjai is..

Nem írom mi minden, majd ha már nem lesz változás, megláthatjuk a véglegest. Úgyse látok és nem is láttam eddig se mindent...

 
tark

2024.06.19 18:05  | | 754901.

Én azért el tudom képzelni, hogy van olyan jáccótárs itt, aki tudna könnyen gyorsan összehozni egy robotot, ami az összes szavazókör adatot az összes szavazásra le tudná szedni az NVI lapjáról, a szavazóköri riportokról.
???

 
tark

2024.06.19 17:12  | | 754899.

És persze az állampolgárok tiltakozásának a teljes figyelembe nem vétele - a többi piszkos eszköz mellett - hivatkozva az 52%-os (ki tudja, mennyi csaláskával megszerzett) 2/3-ra, meg a háborúra -

 
tark

2024.06.19 17:00  | | 754898.

Az én szempontomból sajnos, a TISZA is frissítette a végeredményre az adatokat.
Nem tudom, ez azt jelenti-e, hogy nem vállalják be, hogy volt egy éjfél előtti adatsor is kinn, tehát én egyedül vállaljam a felelősséget.
Nekik is elküldtem az elemzésemet, ők jobban tudták, mit, hogy használtak fel, és azt gondoltam, visszajeleznek, ha tudják az anomália okát.

Azért tettem itt is ki, ide először, hátha lesz valaki, aki érti az anomáliát és hozzászól.
Ugyan emiatt elküldtem a gimis fazekasos e-mail listánkra is, hátha valaki megnézi, hozzászól. (nemrég volt 50éves találkozónk)
Meg a saját fb lapomra is.

Semmi reakció nem jött, azt gondoltam, hátha a TISZA mond rá valamit, ezért küldtem el az fb csoportjukba. Konkrét reakció nem volt, csak annyi, hogy júl.1-ig még módosíthatom.

Bevallom, utálom, hogy a fidesz mindent bevet, és itt is az van egyszerűen, hogy a pofánkba dobhatja (ártatlan tekintettel), hogy ők BÁRMIT megtehetnek. És bizony még a törvénytelenség is belefér(het), nem csak a rendeletgyártás. A brigantizmus is.
(Mellesleg pl. a helyi rendőrség is, bármit. Az állampolgárnak SEMMI védelem, viszont elvitel, bármikor.
Megint az ajtóm szétverve, nincs vizem, van halálos megfenyegetésem, a semmiért, csak úgy, és persze bejárás, fenyegetően, hogy biztosan észrevegyem, tudjak róla.)

 
tark

2024.06.19 15:27  | | 754895.

Az ejnyebejnyét azért írtam, mert a fidesznek nagyon kellett a fővárosi közgyűlés mandátum - ha már vették a fáradságot, hogy (választási) törvényt módosítottak e miatt, legyen már eredménye, nem???

 
tark

2024.06.19 15:19  | | 754894.

Sziasztok!

Úgy vélem, hihetetlen kupleráj van a szavazás körül, és az adatbázisban is.
Véleményem szerint a minimum az lenne, hogy az adatbázis átlátható, transzparens - ami azt jelenthetné, hogy a szavazás lezárása után read-only joggal bárki hozzáférhetne, és ellenőrizheti az adatokat.

-Kissé elcsodálkoztam, hogy az utolsó frissítés dátuma ma 1/2 2-kor történt. (??? - már rég benn van a főpolg. eredmény)
-Igen furcsának hat számomra, hogy úgy tűnik, még a választói névjegyzékben szereplők száma is a (gondolom 06.09. reggeli adat) a választás utánra 71ezerrel csökkent (??? meghaltak, és azóta derült ki?? - vagy hogy?)
- Amire Pokina hívta fel a figyelmem, hogy a MOMENTUM a fővárosi listán épp csak lemaradt a mandátumról - bőven lehet a sok kicsi sokra megy csaláska eredménye!! (mellesleg itt 100/32=3,12% esik egy mandátumra, tehát itt az első mandátum megszerzéséhez +1,88% szükséges, ha egyáltalán engedik... - még a mandátumkiosztás algoritmusát nem néztem, de látszik, hogy szinte minden megy a nyerteshez. A fránya TISZA Szegeden, Nyíregyházán, Szolnokon és még ki tudja hol, tudott nyerni, Budapesten azért kicsivel lemaradt - ejnyebejnye... )

Különben megtaláltam, a TISZA honnan vette a részvételi adatot: az 56%-a volt ennek a reggeli adatnak.

Ha ebből extrapolálom az éjfél előtti érvényes szavazatokat, kicsit több levonás lesz, mint amit már írtam, hogy fidesz 150ezer körül , TISZA párezer, MMN még mindig negatív fog kijönni, mert ezt a különbséget kb. 215ezerrel már számoltam, ez meg kb. 230ezernél nem lehet több.
(de még megcsinálom)

Tulajdonképpen a megjelenési adatnak a jegyzőkönyvi bejegyzésekből kéne származnia, de úgy tűnik, nem feltétlen onnan van, hanem kézi számolásból. Nem tudom. De akkor csak ködösítésre használható, és persze így nem megállapítható, hogy végülis hányan is szavaztunk és ki hányra, mert semmi se stimmel.

 
hata

grisenyka (754890) |2024.06.18 21:23  | | 754891.

Szerintem gyakorlatilag lemondott Vitézy javára. Így biztos hogy elveszti a választást. Ha lemondana, akkor új jelöltek lennének. Szerintem valahogy "meggyőzték". Két éve is nagyon furcsa volt a visszalépése. Máig sem tudjuk az okát.

 
grisenyka

2024.06.18 21:11  | | 754890.

Értelmezési problémáim vannak.
Igaz, hogy ha Karácsony javaslára megismétlik a választásokat, akkor csak Vitézy és Karácsony indulhat, míg ha Karácsony lemond, és úgy lesznek új választások, akkor bárki, akinek kedve támad?

 
tark

pokina (754887) |2024.06.18 18:27  | | 754888.

Köszönöm a linket, elolvastam, egészen szürreális, ezek a törvények, úgy tűnik, azért is lehetnek, hogy így "tévedésből" is lehet befolyásolni az eredményeket, és ezekkel az esetekkel bármit meg lehet magyarázni, pláne kiejteni a közel 5%-osokat, így a legtöbb szavazatosokat tovább erősíteni.

Továbbra sem érzem, hogy így magyarázatra lelt volna az a végső eredmény, amit számoltam.

És valóban, ez a töménytelen érvénytelen szavazat a fővárosi listánál - az sem.
Már csak azért sem, mert voltak szavazókörök, ahol az érvénytelen szavazatszám elenyésző (nem trükköznek vele) volt.

 
pokina

2024.06.18 15:03  | | 754887.

A Telex egyik tegnapi cikke szól abszurd választási
szabályokról, melyek esetleg okozhatják ezeket
az anomáliákat. Nem tudom. Ti vagytok a matekos agyak.

https://telex.hu/belfold/2024/06/18/momentum-csoka-endre-valasztas-matematika-szazalek-eredmeny-levonas-ervenytelenitett-szavazat

Lehet, hogy ez nem az általad felvetett problémára
vonatkozik. De érdekes. És nagyon aránytalanul
sújtja a kisebb pártokat.


 
tark

tark (754881) |2024.06.18 06:48  | | 754886.

Még közben eszembe jutott, hogy lehet, hogy a Tiszás 4 416 794 adatban még benne vannak a rontott szavazatok, ezért kiszámoltam úgy is, hogy levontam a teljes feldolgozottságú, 65949 érvénytelent is, tehát a 100%-ot a Tisza adatokhoz 4350845-nek vettem.
Ekkor az utolsó 218875 megszámlált szavazatból a
fidesz 152548, a TISZA 6983, ... az MMN -3781 (tehát továbbra is negatív számú) szavazatot kapott.

Érti valaki, hogyan jöhettek ki ezek a szavazatszámok?
Természetesen, azt feltételezem, hogy a TISZA eredménylapon tényleg a közel éjfélkori NVI-től leszedett adatok vannak. Mi más??

Ez így szép és jó, ahogy van?

 
tark

tark (754880) |2024.06.17 20:51  | | 754881.

Azért begépelem az adatokat is:

A következő táblázatban leírom az összes szavazatszámot és különbséget: Egy sorban elöl a TISZA által közölt % adat, az általam számított szavazatszám; utána az NVI szavazatszám; végül a különbség:

fidesz: 43,57%:1924396; 2048211; 123814
TISZA: 30,93%:1366114; 1352699; -13415
DK-MSZP:8,26%:364827; 367162; 2335
MiHazánk:6,79%:299900; 306404; 6494
-----
Momentum: 3,40%:150170; 169082; 18912
MKKP: 3,46%: 152821; 163960; 11139
LMP: 0,84%:37101; 39646; 2545
2RK: 0,67%: 29592; 30961; 1369
MEMO: 0,37%:16342; 16806; 464
Jobbik: 0,95%:41959; 45404; 3445
MMN: 0,76%: 33567; 29285; -4282
---------------------------
Összesen: 100%:4416792; NVI: 4569620

Ez az utolsó kb. 150ezer szavazatnak a nagy része a külképviseleteken rendezett szavazásokból és a levélszavazatokból jön gondolom, összesen majdnem 80ezer az NVI lapján olvashatóan. Azokat vajon ki ellenőrzi?

 
tark

tark (754878) |2024.06.17 18:51  | | 754880.

A Tisza lapján csak a %-ok vannak megadva, én számoltam a pártok szerint a szavazatok számát, s pártonként kivontam az NVI végeredmény pontos szavazatszámokból, pl.

MOMENTUM 3,40% : 150170 NVI: (3,70%) : 169082
A különbség: 18912

 
tark

tark (754878) |2024.06.17 18:43  | | 754879.

Ez az utolsó kb. 150ezer szavazatnak a nagy része a külképviseleteken rendezett szavazásokból és a levélszavazatokból jön gondolom, összesen majdnem 80ezer az NVI lapján olvashatóan.

 
tark

tark (754876) |2024.06.17 17:39  | | 754878.

Lehet ellenőrizni, vagy kérem, gondolati hibát találni a számolásban!
Végülis, hogy a TISZA honnan vette a szavazatszám adatot, nem tudom. A pontos szavazatszámokat a felül lévő eu statisztikából vettem, (Van egy a lap alján is, de az még távolabb van az NVI végeredménytől.)

Itt a TISZA elérhetőség:
A Tisza Párt hivatalos honlapja (magyartisza.hu)

Mit szóltok?
tisza erdmény

 
tark

2024.06.17 16:27  | | 754876.

Sziasztok!

2 érdekes eredményről számolhatok be:
Az adatokat, a példákat a mostani eu-s szavazás alapján írom, és írtam.

1. Mire jók a kis pártok??? - hogy ne jussanak be!!!
Ugyebár 5% az alsó küszöb.
Itt az egy mandátumra jutó képviselt választó elméletben: 100/21 = 4,76%
A képviselt pártok kaptak: 89,16%
A nem képviselt választók: 10,84%
Tehát 10,84% -hoz 0 mandátum tartozik!!!

fidesz eredmény 44,82%, 11 mandátum, ami igazából 11*4,76=52,36% tehát kb. 8%-ot ő kap meg a nem képviseltekből.

(Ha itt belegondolunk abba, hogy kis pártra jelölt szavazólapokból véletlenül hogy lehet érvénytelen szavazat, rögtön érthető, milyen hatékonysággal lehet növelni a nyertes % arányát, juhéjj!)
Éppen ezt szerettem volna alaposabban megnézni, mikor rábukkantam a TISZA párt egy jelentésére szavazásról 06.09. 23:41:44 -kor, az aktuális adatokkal.

2. Mit lehetett látni az itteni adatokból, és az NVI lapon lévő végeredmények szerint??? Nem semmi ám!

A TISZA szerint ekkor 4 416 794 szavazat mutatta az eloszlást a pártok között.
Az NVI lapon a végeredmény 4 569 620 érvényes szavazatról szól.

A különbség, azaz a legutolsó 152 836 szavazat a következőképp oszlott el a pártok között:

fidesz: 123 814
TISZA: -13 415 (jól látod, NEGATÍV)
DK : 2335
Mi Hazánk: 6494

0 mandátumúak:
Momentum: 18912, MKKP: 11139, LMP: 2545,
2RK:1369, MEMO:464, Jobbik: 3445, MMN: -4282 (Nekik is sikerült a negatív szavazat!!!!)

 
tark

ocotillo (754862) |2024.06.13 21:08  | | 754863.

Valóban érdekes lenne, ahogy mondod.

De érdekes lenne a többi szavazásnál is a korreláció, többféle dologhoz is.
Pláne, ha megtudjuk az újraszámlálás eredményét.
Arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy van-e bizonyos szavazóköröknél kiugróan magas érvénytelenség.
Én csak kiugróan alacsonyakat találtam, szavazókört is, kerületet is, városokat is. És azoknál kiugróan alacsony volt a fideszes EU szavazatok aránya.

 
ocotillo

tark (754861) |2024.06.13 18:05  | | 754862.

Vitezy, akarcsak Karacsony tudtak, hogy utolsonak beerkezo eredmenyek honnan jonnek (pl Zuglo) ebbol nagyjabol
extrapolalhattak.
Nem vagyok valasztasi szakerto, de sok fopolgarmesteri ervenytelen lehet MP erdeme. Utolso napi gyulesen MP teatralisan bejelentette, hogy o" ervenytelenul fog szavazni, kvazi felhivas a hivekhez.
Erdekes lenne a Tisza-ervenytelen korrelacio

 
tark

tark (754860) |2024.06.13 15:59  | | 754861.

Á, ez a letöltött anyag csak a szavazók számai a településeken. Tehát mégsem ismerhető, honnan volt Vitézy forrása a választási adatokkal.
A szavazókörök adatai kellenének, letölthetően. Kézzel sorra megnézhető a választás web-lapján, de az a 10ezer körüli szavazókörnél egy életet tartana.

Én a megyék szerint, meg pár városban az EU-s választást megnéztem: Volt, ahol a TISZA erősebb, mint a fidesz: pl. Szeged, Nyíregyháza (38% TISZA), majdnem jobb pl. Budapest, Miskolc - és még nagyon soknál a fidesz 40% alatt van. Ezeknél a rontott szavazatok száma 1% alatt van.
A leggyengébb a fidesz Csongrád megyében, 38,32%, itt a TISZA 31,71%. A legtöbb fidesz Tolna, Vas, Szabolcs és Nógrád 51-54 % fidesz, 24-26% TISZA. Ezeknél az érvénytelenség kb. 2%. A többi megyében a fidesz 50% - 40% között van, az érvénytelenség 1,2-1,9%.

Mondhatom, hogy minél több szavazata van a fidesznek, annál több az érvénytelen szavazat - ez erős tendencia. (mindent nem néztem meg)

 
tark

tark (754859) |2024.06.13 12:05  | | 754860.

Megvannak az adatok szavazókörönként. És letölthetően, csv-ben, tehát táblázatokban.
Pardon, az előző hozzászólásom érvénytelen.

 
tark

2024.06.13 11:37  | | 754859.

A legkülönösebb, hogy nem találom a kerületi adatokat a fővárosi listás szavazásról. Pedig Vitézy ezekre hivatkozva rajzolta fel a Budapest térképre. Honnan szedte az adatokat?
Csak a teljes Budapesti rontott szavazatszám van kinn a web felületen, a 13743, kerületenként nincs meg a rontott szám. Honnan vette akkor?

 
tark

2024.06.13 10:04  | | 754858.

Például Hódmezővásárhelyen az érvénytelenek száma jóval lejjebb van 1%-nál!!!! (eu szavazás)
Viszont megyét még nem találtam 1,3% alatt.
Nagyon érdekelne ez az érvénytelenségi adat területi eloszlása teljes Mo.-on, mindegyik szavazásra vonatkoztatva.
És persze a párteloszlás is, az lehet, hogy van. Amit kinéztem: Budapesten Tisza - fidesz kb azonos, pl. Komárom megyében Tisza jobb, Vasban Tisza fele a fidesznek.
Tehát hatalmas a szórás terület szerint, és az érvénytelenségnél is nagy a szórás.

 
tark

2024.06.13 09:13  | | 754857.

Megnéztem az eu képviselő szavazás eredménytelenségét is. Itt is soknak tűnik az érvénytelenség: 1,46%.
Belepillantok, vajon van-e a területi eloszlásban valami érdekes. Nagyon kíváncsi vagyok, mert ezek a módszerek nagyon durvák, botrányosak, és itt mindennek ki kell derülnie!!!!

 
tark

tark (754855) |2024.06.13 08:28  | | 754856.

Még egy dolog volt szintén furcsa nekem:
pont a belvárosban, a VI, VII. kerületben volt különösen alacsony a részvétel, pedig mindenki tudta, hogy Karácsonynak nagy szüksége lett a szavazatokra Szandi miatt!!!
(papírnyelők a belvárosban????)

 
tark

tark (754854) |2024.06.13 08:19  | | 754855.

Vitézy az újraszámlálásról tartott sajtótájékoztatójához fűztem az előző hozzászólást.

vitézy videó

 
tark

2024.06.13 08:15  | | 754854.

Csalás a választáson?

Kíváncsi vagyok, honnan tudták összeszedni az adatokat a szavazókörökről, az ilyen szép, területi ábrához kellenek az adatok, ez hivatalosan igényelhető, elkérhető volt?

Nekem az is feltűnt, hogy a listás szavazás érvénytelen szavazata is nagyon sokak tűnik, majdnem 2%. Pedig ott nem volt áthúzott adat. Viszont a területi eloszlását mutató térképen pont az látszik, hogy a külső kerületekben volt a jóval több érvénytelen. Tehát baromi sokan 2 pártlistára is szavaztak? Ez még az áthúzottnál is furcsább!!!! Pont a Vitézyre szavazó helyeken???

Sajnos erről rögtön az jut eszembe, hogy érvénytelen szavazatot csinálni érvényesből rendkívül egyszerű: csak egy X-et kell elhelyezni a szavazólapon egy másik párt/jelölt rubrikájába!!! (Egyszerű lehetőség egy részrehajló, csaló szavazatszámláló számára!!! Bármelyik párt/jelölt részére!!!)

(Még annyit: néztem példákat, és jogosnak is tűnik, hogy egy szavazásnál az érvénytelen, rontott szavazatok aránya legtöbbször 1% alatt van.)

Néztem: az I. kerületbe bejelentett 840 venezuelai szavazata mégsem került be az urnába - abban a szavazókörben sokkal - sokkal kisebb lett a részvétel :-)))))

 
cavalier1

(754839) |2024.06.09 14:42  | | 754841.

Igen, jól reprezentálod, a gúny is nagyon beletartozik az eszköztáratokba. Tegyük nevetség tárgyává, aki nincs velünk. Akkor nem veszik észre, hogy mi csak hülyeségeket mondunk, velünk együtt röhögnek a másikon.

 
Lapozás:  
1/15


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Szögelünk
 Szudoku 91.
 A rejtélyes automata 2.
 Asszociáljunk! (8)
 Változékony számsor
 M-et bele!
 Nem új téma

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS