|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Friss fórum:
|
|
A hét kérdése:
Jelentkezz be a heti kérdéshez!
|
|
Legolvasottabbak:
|
|
főzünk?
Hirdetés
dingidungi |
2017.12.23 13:07 | | 726941. |
| |
Ötletet kaptam, idén először próbálom így. Karácsonyi halászléhez alaplé. Passzírozás eddig mindig vegyes apró halból, néhány halszeletből, most először harcsafejből készül. Amúgy is macerás, ez viszont extrém sportnak is nevezhető. Ellenben nem úszik zsírréteg a tetején, zsírmennyiség mindössze annyi, amennyi a harcsafejből kifő |
|
hata |
kuliver69 (726307) |2017.11.25 20:38 | | 726316. |
| |
Nem tudom megállni, bár kellene, hogy ne egy viccel (mint mindig) reagáljak, de szerintem mindenki ismeri.
Spanyolhonban az aréna mellett van egy étterem, ahol nagyon finoman készítik el a bika hasonló alkatrészét.
Az egyik nap egy törzsvendég reklamál a pincérnél:
- Ez eddig sokkal nagyobb adag szokott lenni.
A pincér válasza
- Ja kérem ma a bika győzött.
|
|
kuliver69 |
2017.11.25 14:18 | | 726307. |
| |
Ma Sparban voltam bevásárolni. Pulykahúst is szerettem volna venni. Csak kisebb szárnyak voltak, meg nyakak. Semmi más. Illetve volt rengeteg pulykahere (nem vicc). Elmerengtem rajta, hogy mit lehetne kezdeni vele, de nem jutott semmi eszembe. Ha valakinek volna egy jó receptje, akkor lehet, hogy legközelebb veszek. |
|
emeryone |
kuliver (720077) |2016.12.25 15:16 | | 720087. |
| |
Ezt én sem.
Viszont nem áll meg benne a kanál. Ez egy könnyű leves. A másikat azért kellett leváltani, mert mindenkit eltelített már évek óta. |
|
kuliver |
2016.12.25 15:06 | | 720086. |
| |
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de nekem a főzés azért egyre érdekesebb, mert egyre több fűszert használunk Magyarországon. Vannak országok, amelyekhez képest még mindig hatalmas a lemaradásunk, de szerintem jó úton járunk. Például most öntöttem ki a mai pulykasültünk szaftját (most nem tartogatom, mert így is csurig a hűtő). Kb. 8 féle fűszer van benne, elképesztő íze és illata van (illetve most már csak volt) a hús nélkül is. |
|
kuliver |
emeryone (720076) |2016.12.24 18:08 | | 720077. |
| |
Kétszer voltam Bajai Halászléversenyen, vendégként. Soha nem értettem, hogy a zsűri hogyan tudja kiválasztani a legjobb halászlét. |
|
emeryone |
kuliver (720075) |2016.12.24 17:59 | | 720076. |
| |
Most csinálom először, ezért nem tudom. Vendégségben ezzel kínálnak mindig és hígabb sokkal, mint a passzírozott. |
|
emeryone |
grisenyka (720004) |2016.12.24 17:18 | | 720074. |
| |
Megtörve a huszonéves hagyományt a másnap kanálrögzítő halászlé helyett bajai lesz, mellé narancsos kacsa.
Pár éves hagyományt követve wellington fűszeres tepsis krumplival.
Bejgli helyett koszorú, sajttorta, linzer, pogácsa.
Ami marad. Esetleg reggelire lefojtani a telítettséget 15 dkg császár, 7 tojás, 1 hagyma, 15 cm. megkapatott parasztkolbásszal.
|
|
grisenyka |
kkanya (720036) |2016.12.23 17:31 | | 720038. |
| |
Még nem csináltam - az Aprósfélében láttam a receptet, és megkívántam, mert jó egyszerű és finomnak tűnik:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=aranyag&pid=105271&blog_cim=S%F6r%F6s%20burgonya
A csirke remek lesz a sörtől - a krumplit se ronthatja el
|
|
grisenyka |
riffentyu (720027) |2016.12.23 10:21 | | 720028. |
| |
Köszi
Halászlé, bakonyi sertés- és halszelet nokedlivel, sajtos sertés- és sajtszelet sörös krumplival, zserbógolyó sajtos tallér.
|
|
borka19 |
2016.12.22 22:42 | | 720023. |
| |
Sziasztok! Nálunk lesz borleves, kaszinótojás, francia saláta, lazacfilé édesburgonyával, krumplisalátával, na meg persze töltött káposzta és 2-3 féle sütemény. A borleves, krumplisaláta, töltött káposzta és a sütés a holnapi program, szombatra már csak a friss ételek maradnak. Mindenkinek békés, boldog karácsonyi ünnepeket és kevés plusz kilókat kívánok, magamat is beleértve. |
|
riffentyu |
2016.12.22 19:38 | | 720014. |
| |
Halászlé (előkészítve, tisztítva a mélyhűtőben). Hízott, házi kacsa melle megsütve. Saláták. Ja: előétel pácolt lazac, és megcsinálom majd életem első mákos gubáját. Tudom, - mondják -, hogy egyszerű, de valahogy kimaradt nekem. |
|
kuliver |
2016.12.22 19:15 | | 720012. |
| |
Nálunk még mindig az enyém az ünnepi étel (bár egyre több mindent átengedek a nejemnek). 24 - én halászlé lesz (két nagy halfej és halfarok, meg a halszeletek már ott figyelnek a mélyhűtőben), meg rántott ponty. A halak mellé háromféle saláta lesz. A muffin - sütés marad a nejemre. Otthon, ha süteményt készítünk, az már csak muffin szokott lenni, de azt már igazi művész szintre emeltük. Látszólag egy fajta sütemény, valójában mindig mást pakolunk bele (nálunk a dió az alap feltét). Pillanatok alatt elfogy. Még egy tartalmas marhahúsleves van beütemezve a karácsonyi ünnepekre. Az év végére kocsonyát főzök (már minden ott van hozzá a mélyhűtőben), nameg lencselevest.
|
|
padat |
grisenyka (720004) |2016.12.22 18:42 | | 720009. |
| |
Többek között halászlé és kacsasült (ezek az öcsém segítségével készülnek), rántott ponty, sajtos rúd, madártej. |
|
mutterka |
grisenyka (720004) |2016.12.22 18:23 | | 720007. |
| |
Többek között halászlé harcsából és süllő egészben sütve.
Öcsém nagy balatoni pecás, így süllőből jól ellát minket is.
|
|
grisenyka |
2016.12.22 17:05 | | 720004. |
| |
Ki mit főz/süt karácsonyra?
|
|
kuliver |
2016.07.23 12:56 | | 717036. |
| |
Ma vettem először Római salátát, nagyon finom, alig bírom abbahagyni. |
|
titok111 |
2016.06.28 08:14 | | 716343. |
| |
Nem mindegy, hogy a muffinom, vagy muff finom! |
|
titok111 |
2016.06.20 09:11 | | 716004. |
| |
Szeretném mindenkinek ajánlani a TURÁN nevű bort. Vörös, édes, és isteni finom. (Nekem túl édes, de az az én bajom.) Tescoban van egy ezresért. |
|
borka19 |
2016.06.05 16:40 | | 715485. |
| |
A férjem is imádja. Ma ebédre kínai étel volt, de még ahhoz is ette. |
|
kuliver |
(715477) |2016.06.05 13:02 | | 715478. |
| |
Tényleg jó ízt ad neki. 5 literes üvegben csináltam, de már csak a fele van meg. |
|
|
|
|