ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (15637)
Heti kvíz (1107)
Választás 2018 (838)
Napi kvíz (871)
Jelszófejtés (3962)
Gratulációk (eredmények) (4719)
Tőlem Nektek (11617)
Betűtészta (2602)
játékos javítás (1534)
Matek (412)
honfoglaló (118)
asszogramma (1649)
A nap képe (2484)
Egyszámjáték (858)
Kvízverseny (6350)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Assistance

jaesfc

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés


enel

Sandviking (8666) |2006.01.21 13:39  | | 8787.

Tenyleg erdekes! Eszembe nem jutott volna, hogy tomegkozlekedesen utazva, meg lehet figyelni (es valami megallapitast tenni), a kulonbozo nepek, kulonbozo korosztalyait.

 
Sandviking

catchkoo (vendég) (8635) |2006.01.20 14:37  | | 8666.

Nekem inkább úgy tűnik, hogy a képzettség megy kia a divatból, hiszen a Kulcsár Attila félék is hatalmas pénzeket szakítanak le, így a gyerekek többsége őket tekinti példának. Egy orosz turista hozzászólása volt érdekes egy internetes lapon Magyarországról. - A fiatalok olyanok mint nálunk, de a tömegközlekedésen utazva az idősebb (40+) generációs emberek között igen érdekes, az átlag oroszoktól nagyon eltérő embert látott.

 
Gabianyu

catchkoo (vendég) (8635) |2006.01.20 14:28  | | 8665.

Most vizsgáztam pszichológiából( gratulálhatsz), de anélkül is úgy látom, két résztvevős a verseny: az egyik, a lustaság, ami ugye fél egészség, és ezért néhányan gondolkodni is lusták, a másik a fejtörés öröme ( olyan ez, mint a kocogás, lusta vagyok hozzá, de aki rászokik, nem lehet leállítani.) Igazad van, hogy sokminden segíti a lustaság győzelmét, épp ezért kell korán rászoktatni a gyereket a "sportra", amikor még a szülők hatással vannak rá. Így lettünk mi a zenetanulással, néptánccal. Alsós korukban enyhe nyomásra zenéltek, kamaszkorukban abbahagyták, és a kamaszkor vége felé ők akarnak zenélni, táncolni. (A tanulás rovására is, de ezt sosem felejtik el itthon is gyakorolni.) Mostpedig legyőzöm a lustaságomat, és nekifogok tanulni, ha már rászoktam.

 
Gabianyu

catchkoo (vendég) (8635) |2006.01.20 14:00  | | 8659.

Én vagyok tudodki, gondolom tudtad. Röviden annyit, hogy az én matektanárnőmnek is sikerült megkedveltetni a matekot, a mostani tanárképzősöknek viszont már a felvételi ponthatára is olyan nevetségesen alacsony, hogy nem lehet kiszűrni közülük a sötéteket. Nem mondom, hogy mind olyan, de azt kell látnom, hogy a zöme. Az én gyerekeimnek szerencsére sikerült olyan társaságot találni, ahol éppen nem a közönyre nevelik egymást. Minden kamaszságuk ellenére nagyon örülök ennek. Tudod, hogy Zsóka nyerte idén a városi matek versenyt? Szerintem egyébként a tanára ellenére. Most lett ötödikes, még nincs ugyan rá sok hatással, és remélem, kellemesen fogok csalódni benne. De Katit is tanította. Láttam, Bogi is jól szerepelt.

 
catchkoo (vendég)

tudodki (vendég) (8604) |2006.01.20 09:33  | | 8635.

Evvel két okból sem tudok egyetérteni. Először azért, mert nekem nem csak néhány, hanem rengeteg egészen kiváló középiskolai matektanárt van szerencsém ismerni. Gondoljunk csak Pósa Lajosra és az ő keze alatt felnőtt már legalább két generációra. Ezt megtámogatja a világon egyedülálló versenyrendszerünk, élén a KÖMAL-lal, melynek keretében nem a kiemelkedően tehetséges néhány tucat, hanem több tízezer gyermek old meg gondolkodtató matek- (meg fizika-) feladatokat csupa kedvtelésből (na jó, némi noszogatásra, de az is a jó tanár sajátja, hogy rávegye a gyereket a gondolkodásra). Másrészt ahhoz, hogy a gondolkodást kiverjék az ember fejéből, aktív közreműködésre van szükség. A delikvensnek elemi érdeke kell legyen, hogy ne gondolkodjon. Az egyetem már a hosszútávú túlélésről szól, márpedig a globalizált társadalomnak nagyon kevés gondolkodó emberre van szüksége, általában kifejezetten zavarja, ha valaki gondolkodik, hiszen azt nehezebben befolyásolja a média. A középiskola még más, ott az eredendően érdeklődő, gondolkodó gyermeket legfeljebb nem eléggé motiválják, de ösztöneivel ellentétesen nevelni nem lehet, hiszen nem tudják meggyőzni arról, hogy ez az érdeke. Legalábbis a tanárnak nem. Amit manapság megdöbbenve és aggódva tapasztalok, hogy a gyerekek egymást nevelik arra a félelmetes közönyre, ami megöl minden értelmes gondolatot. Mert most épp az a divat. És a gyerekek egymást bármire rá tudják nevelni, néha még a biztos családi háttér ellenére is. És hány gyereknek van manapság biztos családi háttere?

 
enel

2006.01.19 18:40  | | 8613.

Nem orulok az altalanositasoknak, meg akkor sem, ha a matektanarokat erinti. Szerintem egyikunk sem tapasztalt olyan sok tanart, hogy altalanositson, igy azt sem merem mondani, hogy foleg jok. Azt viszont allithatom, hogy lattam mar (nagyon) jo (matek)tanart. Nem szeretnem saerdna-t sem "froclizni", de igazan jok, kicsit felulbiraljak (lenne kevesbbe szalonkepes szo is ra ), a hivatalos tananyagot.

 
saerdna

tudodki (vendég) (8604) |2006.01.19 16:06  | | 8608.

Na, köszönöm szépen minden egyes kollégám nevében! Vagy hárítsam tovább az általános iskolás kollégákra és kolléganőkre? :)) Egyébként nem csoda, hogy a fősulin/egyetemen próbálják kiverni a nebulók fejéből a gondolkodást, hiszen nekem a fősulis elemi matek tanárnőm sem tudott gondolkozni. Azzal próbálta kompenzálni, hogy egyik hétről a másikra 20-40 triviális feladatot adott fel. De azért a kollégák védelmében is írok valamit: nem mi találjuk ki a tananyagot, hanem csupa olyan "okos" ember, aki gyereket életében nem látott közelről. Nemhogy még tanítania is kellett volna akár egyet is.

 
tudodki (vendég)

2006.01.19 14:03  | | 8604.

Igazad van catchkoo, ilyen feladatokat próbáltak adni a harmdéveseknek, akik már tanulhatnak geometriát, és nem sikerült sokuknak még a kész magoldást sem megérteni. (Ezek tanarak lesznek) De ne reménykedj, már gimiben megszüntetik a gondolkodást.

 
catchkoo (vendég)

Barranquilla (vendég) (8534) |2006.01.18 13:29  | | 8573.

Te nem vagy komplett. Este fél nyolckor közlöd, hogy még ma este kéne a megoldás. Én csak most olvastam, gondolom már késő. A szögfelezős trivi, hiszen a szögfelező és az oldalfelező is felezi az oldal által meghatározott ívet. A másik ábra nélkül zűrösebb, de megpróbálom. Lemma1 A magasságvonalak által bezárt szögek megegyeznek a háromszög szögeivel. (trivi) Lemma2 A három talppont, P és a magasságpont (M) egy körön van, mégpedig PM Thálesz-körén. Lemma3 T1PT2 szög megegyezik a megfelelő magasságvonalak szögével, hiszen merőleges szárú szögek. Viszont T1PT2 szög és T1T3T2 szögek Lemma2 szerint egyenlőek (kerületi szögek), Lemma3 szerint tehát T1T3T2 a magasságvonalak szögével egyezik meg, ami Lemma1 szerint a háromszög megfelelő szöge. Némi diszkusszió nem árt, hogy mindig a megfelelő szögről és nem a kiegészítő szögéről van szó. Csodálkoznék, ha ezt egyetemisták nagyobb arányban tudnák megoldani, mint középiskolások. A középiskolások még tudnak gondolkodni, ezt az egyetemen megpróbálják kiverni az emberből.

 
Barranquilla (vendég)

2006.01.17 19:25  | | 8534.

Sziasztok! Lécci segítsetek nekem két, egyetemistáknak egyszerű feladat megoldásában! Sürgős, még ma estig kéne, ha van vkinek ötlete... 1., Egy hegyesszögű háromszög egy belső pontja P. Igazolja, hogy P-ből a háromszög magasságaira állított merőlegesek talppontjai olyan háromszöget határoznak meg, amely az eredeti háromszöghöz hasonló! 2., Bizonyítsa be, hogy a háromszög belső szögfelezője és a szemközti oldal felezőmerőlegese a köréírt körön metszik egymást! Mindkettő vszeg csak szögek beírásáról szól, húrnégyszögekkel és kerületi szögekkel kombinálva. Az emailcímem jaesfc@freemail.hu. Köszönöm a segítséget, ha tudtok!

 


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Énekeljünk 3.
 Közös többszörös 70.
 Dolgozzátok fel! - itthon
 Anagrammás közös többszörös
 Közösködjünk!
 Kakukktojások a fészekben
 Álösszetett szóegyenletek 3.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS