ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Versek első sora (157)
Jelszófejtés (3741)
Feladványok (15146)
A nap képe (2292)
A hét kérdése (1325)
Betűtészta (2476)
csak úgy.. (3931)
Heti kvíz (839)
Gratulációk (eredmények) (4616)
Választás 2018 (461)
Hónap feladványa (449)
Szívből szóló versek (1017)
Érdekes, vicces, jó honlapok (740)
Találkozó (6877)
Tőlem Nektek (11339)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Okosságok

Hűtőgép-talány

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés


Pézsmapatkány (vendég)

2005.09.20 21:11  | | 5663.

A joghurt a sör elött van! (takarja) Ha azonnal megtalálom, az vágják a fejemhez, hogy: "CSAK AZÉRT VAGY ILYEN GYORS, HOGY HOZZÁFÉRJÉL A ROHADT SÖRÖDHÖZ!!" Inkább legyünk látszólag hülyék, és ha már Ő rendelkezik helyismerettel hozza be a SÖRT is! Azért ehhez bátorság is kell!

 
cali (vendég)

2005.09.02 16:11  | | 5331.

ezt én is tapasztaltam és férfiből vagyok oka: -szórakozottság, koncentráció hiánya de ez esetben nem minden férfire igaz -vagypedig tényleges nemi különbség, hogy a férfiak nem tudnak több dologra figyelni egyszerre mmíg a nők igen, igy pl a gondolatokban elmerülve keresgélés férfiak eseében eredménytelen lesz

 
catchkoo

2004.11.25 12:29  | | 2472.

A térlátás kicsit mást jelent, tudtommal a férfiaknak általában jobb, mint a nőknek. Amiben a nők egyértelműen jobbak, hogy egyszerre több dologra figyeljenek (Több kapcsolat épül ki a két agyféltekéjük között). Lehet, hogy itt a kulcs, a férfi egyszerre csak egy dolgot lát, ha a hűtőben van 50 doboz, akkor azt egyesével szemügyre kell vennie, és eldönteni, hogy joghurt vagy sem. Egy nő képes egyszerre értékelni az 50 különböző indormációt és kiválasztani a számára érdekeset.

 
GKAT

2004.11.24 17:13  | | 2464.

Azzal sztem semmi gond, hogy mindenkinek megvan a maga kis élettere, ahol otthonosan mozog. Ez így van rendjén. Én az emancipációval addig értek egyet, amig azért az ajtót még kinyitják előttem, és tisztelik és elfogadják bennem a nőt, és én ugyanígy tisztelhetem a férfiben a férfit. Azaz nem vetik a szememre, ha egy "férfias" dologhoz nem túl sokat értek. De lássuk be a nők inkább "elférfiasodtak" (a tennivalók és a velük szemben (vagy saját magukkal szemben) támasztott elvárások miatt), minthogy a férfiak "elnőiesedtek" volna. Teszem hozzá gyorsan HÁLA ISTENNEK, hogy nem fordítva van! A kérdést ugyan én próbáltam olyan szintre leegyszerűsíteni, hogy egy férfi miért nem találja meg századszor sem pl. azt a zoknit, amit századszor ugyanoda dobott le mondjuk előző este. Itt nem kifejezetten a zoknin vagy a trehányságon van a hangsúly, hanem a "következetesen ugyanazt a szemünk előtt vagy akár még a szokásos helyén lévő vmit nem találom" esetről. Abban igazad lehet catchkoo, hogy az ilyen esetek nem kötik le a férfiak figyelmét, vagy egyes esetekben idegen területre érkeznek, ahol nem is akarnak tudni eligazodni. DE! mi a helyzet a távirányítóval, amit sehol sem találnak és ráadásul azonnal kellene nekik, hiszen már 10 perce megy a meccs? Ez inkább térlátásbeli kérdés ...

 
Tigris

2004.11.24 13:13  | | 2463.

(Én azt gondoltam, levelibela fiú.)
Szerintem nem dicsőség nem tudni a szögfüggvényeket, és nem alapvetőek a francia költők (bár el tudom képzelni, hogy a bölcsész karon van egy-két olyan alak, aki ezt másképp gondolja).
Az igazság az, hogy az emberek zömét sem a szögfüggvények, sem a francia költők nem foglalkoztatják, mert a hétköznapi életben egyikkel sem lehet pénzt keresni.
Alapjaiban véve igazat adok Neked, catchkoo.
Vannak fiúmunkák meg vannak lánymunkák, tiszta sor. És szinte mindenkinek van valami, amiben sokkal jártasabb, mint a többi ember.
Az azonban elvárható lenne mindenkitől, hogy legalább általános iskolai szinten hozzá tudjon szólni ahhoz is, amihez nem kimondottan konyít. Én elvárom egy férfitől, hogy egy ilyen joghurt-probléma nélkülem is megoldódjon. Ugyanakkor természetesnek tartom, hogy bár motort nem generálozok, kicserélem a kereket a kocsimon, és nem mosolygok bájosan az út szélén, hogy majd egy segítőkész öltönyös fiatalember nyakig ótvaros legyen pusztán az én kedvemért.

 
catchkoo

2004.11.24 12:50  | | 2461.

Igaziból nem értem, hogy a nők miért kapják elő újra és újra ezt. Az egésznek az az alapja, hogy ha valami egy nő számára természetes, akkor elvárja, hogy mindenki számára az legyen, míg a férfiak felmérik, hogy ha valahol otthonosan mozognak, az nem jelenti azt, hogy ezt el kell várják mindenkitől. A konyha, a hűtő a nők mozgástere, mert bármennyire is az ellenkezőjét szokás hirdetni, a férfi számára ez a terület meglehetősen kis jelentőséggel bír, ha valami ehetőt talál, akkor anélkül eszi meg, hogy különösebben körülnézne, van-e még ott valami más is. Egy nő ugyanilyen elveszetten állna a csavarosszekrény előtt, ha M5-ös csavart kéne keresnie, pedig a dobozára nagy betűkkel rá van írva, hogy mi van benne. Egyszerűen azért mert az idegen terület pszichésen gátolja a tájékozódásban. Csak éppen egy nőtől senki nem várja el, hogy megtalálja a csavarosdobozt.
Egyébként ez ugyanaz a szituáció, mint amikor az dicsőség, ha valaki nem tudja, mi az a szögfüggvény, de ha valaki nem tud kapásból felsorolni öt XVIII. századi francia írót főbb műveivel együtt, az bunkó.

 
levelibela

2004.11.23 14:43  | | 2451.

Hogy a sörön szoknya lenne? hm... Mostanában mintha valóban egyre több olyan sör lenne, amit szoknyára emlékeztető cimkével láttak el, sose értettem, hogy miért.

Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok a megoldásra :)

 
GKAT

2004.11.23 10:00  | | 2448.

Ezt a kérdést és nagyon komolyan venném, és tényleg érdekelne, hogy mi okozza a férfiaknál a térlátásuk ilyetén kimenetelét. Vagy nem ezzel lenne a gond? Én leegyszerűsíteném a kérdést arra, hogy miért nem veszik észre/találják meg a férfiak azt, ami a "szemük előtt van", vagy amit csak egy minimális kereséssel kellene megtalálniuk? Nem akarok én egy férfiembert sem bántani, mert akik a legközelebb állnak hozzám (vőlegénykém és apukám) nagyon értelmes, normális emberek, és nagyon imádom őket. DE TÉNYLEG ILYENEK! Kiváncsian várom a megoldást! Vagy tényleg ez a szoknyakomplexus zavar be?

 
riffentyu

2004.11.22 22:34  | | 2443.

Egyéb lehetőségek:
- Jenő lexívesebben együtt sörözne kedvesével. Ha Ő gyimilcses joghurtozik, akkor Jenő sem mer sörözni, hogy ne legyen büdös. Tudatalattija erősen közvetíti ezeket az infókat, mígnem szemével sem látja a joghurtocskát.
- Néha fordítva is megtörténik a dolog? Jenő (na persze nem "kiküldi" a konyhába kedvesét, hanem "ha már úgyis ott van, mert főz, mosogat és egyéb élvezkedésekkel foglalatoskodik, akkor megkéri, vegyen mán ki egy söröcskét a hűtőből. Mire a csaj nem találja, (ennek az az oka, hogy elfogyott..)
- Jenőnek homogén gátlása van. Annyira tele van a hűtő gyümölcsös joghurtokkal, hogy nem látja "fától az erdőt"...
- Jenő nem is létezik. Csak a "hüjenő" rövidítése.

 
kuliver

2004.11.22 20:21  | | 2440.

Jenő valószínűleg nem elkötelezett híve az - Együnk, hogy fittek legyünk - mozgalomnak. Sportolni csak nagyon ritkán szokott, kizárólag a sörkorcsolya érdekli. Relaxálásra csak a borgőzt használja, táncolni csak rumbát szokott. Nem tudja, hogy birsalmából sajtot lehet készíteni, és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet az a gyümölcsös joghurt.


De az is lehet, hogy Jenő egy kutya, aki utálja az édességeket.

 
kuliver

2004.11.22 20:19  | | 2439.

Jenő valószínűleg nem elkötelezett híve az - Együnk, hogy fittek legyünk - mozgalomnak. Sportolni csak nagyon ritkán szokott, kizárólag a sörkorcsolya érdekli. Relaxálásra csak a borgőzt használja, táncolni csak rumbát szokott. Nem tudja, hogy birsalmából sajtot lehet készíteni, és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet az a gyümölcsös joghurt.


De az is lehet, hogy Jenő egy kutya, aki utálja az édességeket.

 
Tigris

2004.11.22 15:49  | | 2438.

Kiegészítve a teóriámat:
A sörre azért nem vonatkozik a szoknyaviselet léte vagy nemléte, mert a sör nem a joghurttal, hanem a szoknyával tartozik azonos kategóriába.
Úgy értem, vagy sört, vagy szoknyát kell viselnie annak a bárakárminek, aki/amely azt szeretné, hogy Jenő észrevegye.
De a szoknyát egyszerűbb feladni a joghurtra.

 
Tigris

2004.11.22 15:29  | | 2435.

A jelenség valóban létezik.
Tömören összefoglalva a magyarázat lényegét: azért nem látja meg Jenő a joghurtot, mert nincsen rajta szoknya (értsd: a joghurton).

 
levelibela

2004.11.22 15:15  | | 2430.

Jenő barátom megfigyelése:
Ha a kedvese kiküldi a konyhába, hogy hozza be a fridzsiderből a gyümölcsös joghurtját, akárhogy keresi, nem találja meg. Az ebből adódó kellemetlenségek ( lesújtó pillanzások, megjegyzések, stb. ) miatt Jenő egy általa kidolgozott, szisztematikus módszer szerint rekeszről-rekeszre haladva kutatja át a frigót, de mindig eredménytelenül. Kedvese ekkor általában kimegy a konyhába, és Jenő előtt kiemeli a szemmagasságban levő polcon legelől levő joghurtot.
Hasonló jelenséget már én is tapasztaltam...

Mi lehet e jelenség oka?

A Jenő-féle megfigyelés kiegészítése:

A fent leírt sajnálatos események soha nem fordulnak elő sörrel :)

 


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Dobókockák 3.
 Egy szóval c
 Irodalmi kavalkád
 Anagramma 14.
 Találós
 Időgép - 2x pontosítva!
 Igekötőtlen ige

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS