ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
Feladványok (15637)
Heti kvíz (1107)
Választás 2018 (838)
Napi kvíz (871)
Jelszófejtés (3962)
Gratulációk (eredmények) (4719)
Tőlem Nektek (11617)
Betűtészta (2602)
játékos javítás (1534)
Matek (412)
honfoglaló (118)
asszogramma (1649)
A nap képe (2484)
Egyszámjáték (858)
Kvízverseny (6350)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Okosságok

Hűtőgép-talány

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés


Pézsmapatkány (vendég)

2005.09.20 21:11  | | 5663.

A joghurt a sör elött van! (takarja) Ha azonnal megtalálom, az vágják a fejemhez, hogy: "CSAK AZÉRT VAGY ILYEN GYORS, HOGY HOZZÁFÉRJÉL A ROHADT SÖRÖDHÖZ!!" Inkább legyünk látszólag hülyék, és ha már Ő rendelkezik helyismerettel hozza be a SÖRT is! Azért ehhez bátorság is kell!

 
cali (vendég)

2005.09.02 16:11  | | 5331.

ezt én is tapasztaltam és férfiből vagyok oka: -szórakozottság, koncentráció hiánya de ez esetben nem minden férfire igaz -vagypedig tényleges nemi különbség, hogy a férfiak nem tudnak több dologra figyelni egyszerre mmíg a nők igen, igy pl a gondolatokban elmerülve keresgélés férfiak eseében eredménytelen lesz

 
catchkoo

2004.11.25 12:29  | | 2472.

A térlátás kicsit mást jelent, tudtommal a férfiaknak általában jobb, mint a nőknek. Amiben a nők egyértelműen jobbak, hogy egyszerre több dologra figyeljenek (Több kapcsolat épül ki a két agyféltekéjük között). Lehet, hogy itt a kulcs, a férfi egyszerre csak egy dolgot lát, ha a hűtőben van 50 doboz, akkor azt egyesével szemügyre kell vennie, és eldönteni, hogy joghurt vagy sem. Egy nő képes egyszerre értékelni az 50 különböző indormációt és kiválasztani a számára érdekeset.

 
GKAT

2004.11.24 17:13  | | 2464.

Azzal sztem semmi gond, hogy mindenkinek megvan a maga kis élettere, ahol otthonosan mozog. Ez így van rendjén. Én az emancipációval addig értek egyet, amig azért az ajtót még kinyitják előttem, és tisztelik és elfogadják bennem a nőt, és én ugyanígy tisztelhetem a férfiben a férfit. Azaz nem vetik a szememre, ha egy "férfias" dologhoz nem túl sokat értek. De lássuk be a nők inkább "elférfiasodtak" (a tennivalók és a velük szemben (vagy saját magukkal szemben) támasztott elvárások miatt), minthogy a férfiak "elnőiesedtek" volna. Teszem hozzá gyorsan HÁLA ISTENNEK, hogy nem fordítva van! A kérdést ugyan én próbáltam olyan szintre leegyszerűsíteni, hogy egy férfi miért nem találja meg századszor sem pl. azt a zoknit, amit századszor ugyanoda dobott le mondjuk előző este. Itt nem kifejezetten a zoknin vagy a trehányságon van a hangsúly, hanem a "következetesen ugyanazt a szemünk előtt vagy akár még a szokásos helyén lévő vmit nem találom" esetről. Abban igazad lehet catchkoo, hogy az ilyen esetek nem kötik le a férfiak figyelmét, vagy egyes esetekben idegen területre érkeznek, ahol nem is akarnak tudni eligazodni. DE! mi a helyzet a távirányítóval, amit sehol sem találnak és ráadásul azonnal kellene nekik, hiszen már 10 perce megy a meccs? Ez inkább térlátásbeli kérdés ...

 
Tigris

2004.11.24 13:13  | | 2463.

(Én azt gondoltam, levelibela fiú.)
Szerintem nem dicsőség nem tudni a szögfüggvényeket, és nem alapvetőek a francia költők (bár el tudom képzelni, hogy a bölcsész karon van egy-két olyan alak, aki ezt másképp gondolja).
Az igazság az, hogy az emberek zömét sem a szögfüggvények, sem a francia költők nem foglalkoztatják, mert a hétköznapi életben egyikkel sem lehet pénzt keresni.
Alapjaiban véve igazat adok Neked, catchkoo.
Vannak fiúmunkák meg vannak lánymunkák, tiszta sor. És szinte mindenkinek van valami, amiben sokkal jártasabb, mint a többi ember.
Az azonban elvárható lenne mindenkitől, hogy legalább általános iskolai szinten hozzá tudjon szólni ahhoz is, amihez nem kimondottan konyít. Én elvárom egy férfitől, hogy egy ilyen joghurt-probléma nélkülem is megoldódjon. Ugyanakkor természetesnek tartom, hogy bár motort nem generálozok, kicserélem a kereket a kocsimon, és nem mosolygok bájosan az út szélén, hogy majd egy segítőkész öltönyös fiatalember nyakig ótvaros legyen pusztán az én kedvemért.

 
catchkoo

2004.11.24 12:50  | | 2461.

Igaziból nem értem, hogy a nők miért kapják elő újra és újra ezt. Az egésznek az az alapja, hogy ha valami egy nő számára természetes, akkor elvárja, hogy mindenki számára az legyen, míg a férfiak felmérik, hogy ha valahol otthonosan mozognak, az nem jelenti azt, hogy ezt el kell várják mindenkitől. A konyha, a hűtő a nők mozgástere, mert bármennyire is az ellenkezőjét szokás hirdetni, a férfi számára ez a terület meglehetősen kis jelentőséggel bír, ha valami ehetőt talál, akkor anélkül eszi meg, hogy különösebben körülnézne, van-e még ott valami más is. Egy nő ugyanilyen elveszetten állna a csavarosszekrény előtt, ha M5-ös csavart kéne keresnie, pedig a dobozára nagy betűkkel rá van írva, hogy mi van benne. Egyszerűen azért mert az idegen terület pszichésen gátolja a tájékozódásban. Csak éppen egy nőtől senki nem várja el, hogy megtalálja a csavarosdobozt.
Egyébként ez ugyanaz a szituáció, mint amikor az dicsőség, ha valaki nem tudja, mi az a szögfüggvény, de ha valaki nem tud kapásból felsorolni öt XVIII. századi francia írót főbb műveivel együtt, az bunkó.

 
levelibela

2004.11.23 14:43  | | 2451.

Hogy a sörön szoknya lenne? hm... Mostanában mintha valóban egyre több olyan sör lenne, amit szoknyára emlékeztető cimkével láttak el, sose értettem, hogy miért.

Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok a megoldásra :)

 
GKAT

2004.11.23 10:00  | | 2448.

Ezt a kérdést és nagyon komolyan venném, és tényleg érdekelne, hogy mi okozza a férfiaknál a térlátásuk ilyetén kimenetelét. Vagy nem ezzel lenne a gond? Én leegyszerűsíteném a kérdést arra, hogy miért nem veszik észre/találják meg a férfiak azt, ami a "szemük előtt van", vagy amit csak egy minimális kereséssel kellene megtalálniuk? Nem akarok én egy férfiembert sem bántani, mert akik a legközelebb állnak hozzám (vőlegénykém és apukám) nagyon értelmes, normális emberek, és nagyon imádom őket. DE TÉNYLEG ILYENEK! Kiváncsian várom a megoldást! Vagy tényleg ez a szoknyakomplexus zavar be?

 
riffentyu

2004.11.22 22:34  | | 2443.

Egyéb lehetőségek:
- Jenő lexívesebben együtt sörözne kedvesével. Ha Ő gyimilcses joghurtozik, akkor Jenő sem mer sörözni, hogy ne legyen büdös. Tudatalattija erősen közvetíti ezeket az infókat, mígnem szemével sem látja a joghurtocskát.
- Néha fordítva is megtörténik a dolog? Jenő (na persze nem "kiküldi" a konyhába kedvesét, hanem "ha már úgyis ott van, mert főz, mosogat és egyéb élvezkedésekkel foglalatoskodik, akkor megkéri, vegyen mán ki egy söröcskét a hűtőből. Mire a csaj nem találja, (ennek az az oka, hogy elfogyott..)
- Jenőnek homogén gátlása van. Annyira tele van a hűtő gyümölcsös joghurtokkal, hogy nem látja "fától az erdőt"...
- Jenő nem is létezik. Csak a "hüjenő" rövidítése.

 
kuliver

2004.11.22 20:21  | | 2440.

Jenő valószínűleg nem elkötelezett híve az - Együnk, hogy fittek legyünk - mozgalomnak. Sportolni csak nagyon ritkán szokott, kizárólag a sörkorcsolya érdekli. Relaxálásra csak a borgőzt használja, táncolni csak rumbát szokott. Nem tudja, hogy birsalmából sajtot lehet készíteni, és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet az a gyümölcsös joghurt.


De az is lehet, hogy Jenő egy kutya, aki utálja az édességeket.

 
kuliver

2004.11.22 20:19  | | 2439.

Jenő valószínűleg nem elkötelezett híve az - Együnk, hogy fittek legyünk - mozgalomnak. Sportolni csak nagyon ritkán szokott, kizárólag a sörkorcsolya érdekli. Relaxálásra csak a borgőzt használja, táncolni csak rumbát szokott. Nem tudja, hogy birsalmából sajtot lehet készíteni, és nem tudja elképzelni, hogy milyen lehet az a gyümölcsös joghurt.


De az is lehet, hogy Jenő egy kutya, aki utálja az édességeket.

 
Tigris

2004.11.22 15:49  | | 2438.

Kiegészítve a teóriámat:
A sörre azért nem vonatkozik a szoknyaviselet léte vagy nemléte, mert a sör nem a joghurttal, hanem a szoknyával tartozik azonos kategóriába.
Úgy értem, vagy sört, vagy szoknyát kell viselnie annak a bárakárminek, aki/amely azt szeretné, hogy Jenő észrevegye.
De a szoknyát egyszerűbb feladni a joghurtra.

 
Tigris

2004.11.22 15:29  | | 2435.

A jelenség valóban létezik.
Tömören összefoglalva a magyarázat lényegét: azért nem látja meg Jenő a joghurtot, mert nincsen rajta szoknya (értsd: a joghurton).

 
levelibela

2004.11.22 15:15  | | 2430.

Jenő barátom megfigyelése:
Ha a kedvese kiküldi a konyhába, hogy hozza be a fridzsiderből a gyümölcsös joghurtját, akárhogy keresi, nem találja meg. Az ebből adódó kellemetlenségek ( lesújtó pillanzások, megjegyzések, stb. ) miatt Jenő egy általa kidolgozott, szisztematikus módszer szerint rekeszről-rekeszre haladva kutatja át a frigót, de mindig eredménytelenül. Kedvese ekkor általában kimegy a konyhába, és Jenő előtt kiemeli a szemmagasságban levő polcon legelől levő joghurtot.
Hasonló jelenséget már én is tapasztaltam...

Mi lehet e jelenség oka?

A Jenő-féle megfigyelés kiegészítése:

A fent leírt sajnálatos események soha nem fordulnak elő sörrel :)

 


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Sorozatindex
 Énekeljünk 3.
 Közös többszörös 70.
 Dolgozzátok fel! - itthon
 Anagrammás közös többszörös
 Közösködjünk!
 Kakukktojások a fészekben

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS