ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
szellemes összetett szavak (21338)
A hét kérdése (1173)
Jelszófejtés (3223)
Heti kvíz (402)
Érdekes, vicces, jó honlapok (691)
Találkozó (6799)
Admin (350)
Feladványok (14720)
csak úgy.. (3770)
Tőlem Nektek (11142)
Szuper zenék (62)
Hónap feladványa (366)
Fárasztónak nedves partján (1451)
asszogramma (1554)
Gratulációk (eredmények) (4484)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Csoda vagy csalás

Választás 2018

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
2/10

titok111

kadar (729105) |2018.05.03 12:02  | | 729108.

Tehát kellett volna egy FIKESZ (Fiatal Keersztények Egységes szervezete) vagy egy FIBESZ (Fiatal Baloldaliak Egységes szervezete) párt, és akkor nagy eséllyel melléhúznak, és bekerülhet a bal oldal is :-)

 
pasztoi_istvan

csibe08 (729104) |2018.05.03 11:58  | | 729107.

Az őszödi beszéd nélkül sose lett volna a Fidesznek kétharmada, nem tudták volna a választási törvényt megváltoztatni. Ez a cikk arról szól, hogy mi lett volna a mostani eredmény a régi szerint, hát nem lenne meg a kétharmad...
A cikk címe ugyan szerintem pont rossz (az ellenkezője az igaz), de a tartalma érdekes:
Mi lett volna...

 
hata

2018.05.03 11:36  | | 729106.

Az szerintem a döntő, hogy honnan kapják az információt.
Az ország döntő többsége az M1 és a Kossuth rádió hazugsággyárából értesül, a többség azért mert nincs más.
És egy másik. Személyes "élmény".
Sógoromék voltak nálunk vacsorára. Intelligens művelt házaspár (mérnök, jogász). Tudjuk hogy velük politikáról nem beszélünk, ennek ellenére a sógorom egyszer csak megszólal: Örülnünk kéne, hogy végre keresztény kormányunk van. Kapaszkodtam a székembe, hogy ne válaszoljak: Egy keresztényt mondj ebből a tolvaj bandából! De megálltam szó nélkül, mert tudtam, hogy amilyen agymosottak, többé nem jönnek hozzánk.
Ők egyébként nem kurzuskeresztények, hanem egyszerűen a fentieken kívü csak a templomból szerzik az információt.

 
kadar

csibe08 (729104) |2018.05.03 11:09  | | 729105.

Most csak az egybites véleményekhez egy gondolat.
Az ellenzék veszteségének egyik oka, hogy igenis több-bites módon próbálta megközelíteni. Témakörönként voltak programhírdetések, viták. A Parlamentben is a demokráciát komolyan véve próbáltak érvelni. A kormány mindent, de szó szerint mindent csak szlogenekkel zárt le és jót röhögtek a frappáns válaszaikon.
Sajnos mi választópolgárok nem szeretjük a több-bites érveket, ennyire nem akarunk politikával foglalkozni, meg dolgozni is kell keményen, fizetni a részleteket. Nem jut el a tudatunkig sok minden, az inger-küszöbünk egybites.
Persze nem mindenki ilyen, de a többség igen. És szavazáskor ez számít.
A Fidesz ebben lubickol, olyan összeesküvés-elméletekkel tudta rémisztgetni az embereket, amin talán ő is elcsodálkozott, hogy milyen jól működik az egész.
Azt hiszem a fideszes stílusra, csakis fideszes stílussal lehet reagálni, de ezt az ellenzék gyomra úgy látszik nem tudja bevenni.
Szerintem még beszélgetni is reménytelen fideszesekkel, teljes agymosás, vagy előnyt adó eljátszott agymosásban vannak.
Várni kell a csodára, hogy egyszer a jelenlegi többség véleménye szinkronba kerül.

 
csibe08

csibe08 (729103) |2018.05.03 10:29  | | 729104.

Ez a komment az előző folytatása, kérlek azt olvasd el először!

De jöjjön a választás: én magam is hittem abban, hogy a taktikai szavazás majd működni fog, és az addig kétharmad környékén billegő kormánypártok majd leválthatók lesznek. Hát, elég csúnya pofáraesés lett a vége.

Amiről viszont még beszélnék, az az, ami a választás óta történt - és sajnos ez a fórumtopic kiváló leképezése ennek. Arról beszélünk többnyire, hogy választási csalás történt, meg arról, hogy az ellenzék alkalmatlan. Lehet, hogy mindkettő igaz, lehet, hogy egyik sem, ezt nehéz eldönteni. Viszont amit nem látok, az az, hogy elgondolkodtunk volna: kik azok, akik még mindig a jelenlegi kormánypártokra szavaznak, és hogyan lehetne őket megszólítani? Azzal, hogy egy kétharmados győzelem (tudom, tudom, kevesebb mint 50%) után választási csalást emlegetünk, biztosan nem. Azzal, hogy embereket hívunk az utcára tüntetni a rendszer ellen az ellenzéki pártokkal - erről már megoszlanak a vélemények, de szerintem ezzel sem.

Akkor viszont mivel lehet őket megszólítani? Nem lehet, hogy a korrupció helyett kéne már valami más témát találni? Nem lehet, hogy arról kéne beszélni, milyen alternatívákat lehet nyújtani? Nem lehet, hogy meg kéne próbálni ezeknek az embereknek elmagyarázni, hogy nem, az ellenzék győzelme nem azt jelenti, hogy itt majd csadorban kell csekket befizetni, meg hogy a kerítés majd lebontásra kerül?

De nem, sokan még mindig ott tartanak, hogy "mert a sok idióta megszavazta őket, minden fidesz-szavazó buta". Nem, ez nem igaz! Nézzétek meg kuvaszkuszt, ő volt az egyetlen köztünk, aki nyíltan leírta, hogy a kormánypártokra szavaz - márpedig rá az lenne az egyik utolsó jelző, amit mondanék, hogy buta.

Nem lehet, hogy inkább meg kéne kérdeznünk, mi az, ami miatt ő és még több millióan miért szavaznak a fideszre? És aztán leülni, és beszélgetni róla, nem pedig idiótának nézni a másikat? Én például tök szívesen beszélgetnék arról, hogy tényleg olyan kiváló-e ez a családtámogatási rendszer, tényleg jó-e nekünk az az állítólagos rezsicsökkentés, tényleg kell-e nekünk Paks2, kell-e nekünk CEU, és még kismillió más dologról. De ezekről nem beszélgetünk. Én magam is leírtam a választások előtt, hogy nagy kár, hogy a kormánypártiakkal nem lehet beszélgetni ezekről. Ezt ma is tartom, viszont ma már azt is gondolom, hogy az ellenzékiekkel sem rendesen. Mert egybites vélemények vannak - és ami az egyik oldalon a "stop soros", az a másik oldalon a "dehát ezek lopnak", illetve mostanában az "elcsalták a választásokat". Minden beszélgetésben ez a végső érv - és ez nagyon nem jó.

Ha lenne erre alkalmas fórum, én például tök szívesen beszélgetnék különböző oldalakról jövő átlagemberekkel a fenti témákról, kulturált keretek között, és nem oda kilyukadva, hogy "dehát a soros", meg hogy "dehát a korrupció". És ki tudja, még az is lehet, bizonyos témákban sikerült egymás véleményére hatni egy kicsit ...

Szóval összegezve: lehet ki kéne lépni az egybites vélemények halmazából, és kicsit összetettebben gondolkodni, netán a másik oldal véleményére is figyelni. Persze ez lehet naivitás, de én szeretném hinni, hogy nem az.


 
csibe08

2018.05.03 10:22  | | 729103.

Ha jól emlékszem, a választások oda nem írtam ide semmit. Most majd bepótolom. Hosszú lesz, elnézést, azért remélem lesznek páran, akik végigolvassák.

Kettőben kell beküldenem, sajnos túl hosszú lett.

Szóval én elég sokat gondolkodtam az elmúlt egy hónapban, hogy vajon mi lehetett annak az oka, hogy a nyilvánvaló gondok ellenére ismét kapott az ország egy kétharmadot a nyakába. Baromi nehéz és összetett a kérdés. Sem politológus, sem hozzáértő nem vagyok, szóval jó laikus módjára én is csapongani fogok. Fogjátok fel ezt amolyan vitaindítónak, hátha kialakul egy normális beszélgetés.

Először is, szerintem megint kiderült, hogy a negatív üzenetek nem működnek. És most egyből megkapom majd, hogy dehát a kormánypárténál negatívabb üzenetet (stop Soros, stop migráció) nem lehet írni. Persze, az itteni többség, és még pár százezer ember így gondolja. De az eredményekből egyértelműen látszik, hogy a többség számára ez nincs így. A többség számára a jelenlegi kormánypártok azok, akik igenis megvédik Magyarországot az illegális bevándorlástól, az iszlámtól, ésatöbbi. Ezzel szemben az ellenzék az, akinek nincsen programja, egy üzenetét nem tudja átvinni (gondoljunk csak bele: még azt sem sikerült elültetni a köztudatba, hogy márpedig ők NEM bontanák le a kerítést!), amikor pedig épp nem egymás szapulásával foglalkoznak, akkor negatív kampányt folytatnak azzal, hogy a jelenlegi kormányon az az egyetlen fogásuk, hogy "dehát ezek lopnak".

Ez viszont több oldalról is problémás volt:
1. Egy szót nem ejtettek a gazdaságról, vagy arról, hogy ők mit tennének kormányon (még az Indexet is csak az ütötte át, hogy Karácsony Gergely majd visszahozza a 13. havi nyugdíjat) - persze, tudom, ott voltak a programok. De mégis, őszintén, melyikőnk tudna ebből idézni 2 pontnál többet?
2. A "dehát ezek lopnak" üzenet a magyar ember ingerküszöbét nem viszi át. Megintcsak legyünk őszinték magunkhoz: ahol nemzeti sport az ügyeskedés, ott tényleg azt várjuk, hogy majd ha rásütjük a másikra, hogy lop, azzal választást lehet nyerni? Nem lehet! Vesd össze 2006, "Rosszabbul élünk mint 4 éve". Ráadásul a baloldalra szerinem még további jó 10 évre rányomja a bélyegét a Gyurcsány-kormány tevékenysége, amelyről sokat el lehet mondani, de azt, hogy akkoriban nem loptak volna, na azt biztosan nem. Persze tudom, van különbség egy nokiás doboz és egy elios-tender között. Ennek ellenére sincs erkölcsi alapjuk sem erre építeni egy kampányt.

Szóval a "lopnak" üzenet nem viszi át az ingerküszöböt. Az viszont, hogy ha jön az ellenzék, akkor jönnek a migránsok is, és itt majd iszlám, meg multikulti lesz (kíváncsi lennék, van-e még olyan másik európai kormánypárt, amelyik retorikájában negatív jelentéstartalma van a "multikulturális" szónak ...), az bőven átviszi az ingerküszöböt. És az emberek ezt elhiszik, mert félnek.

Persze tudomén, médiatúlsúly, meg minden. Rendben van, elhiszem. Ettől még szerintem a mikroközösségekben sokat lehetett volna tenni azért, hogy az emberekkel megértessék, hogy ez hazugság. És ez bizony igenis a pártok helyi közösségeinek a dolga lett volna - ők pedig ezt a melót nem végezték el.

Folyt. köv.

 
titok111

grisenyka (728958) |2018.04.24 11:40  | | 728998.

A tüntetés nem most kezdődött.
Hanem a szavazatok számlálásakor.
Az volt az eltüntetés :-)

 
grisenyka

2018.04.23 22:01  | | 728986.

Vaday Ágnes mindig elmondta, hogy 1 az egyben politikára van szükség - de arról nem beszélt, hogy Gyurcsány azóta nem volt hajlandó közös listára menni az MSZP-vel (csak addig akart, amíg Botka ki akarta őt a közös listáról hagyni).

Mért hiszik azt, hogy mindenki elfelejti, amit ők el akarnak felejtetni?

 
titok111

2018.04.23 09:23  | | 728979.

Biza

Folytatódik...

 
horsa

2018.04.22 20:28  | | 728975.

Hopp ezt nem ide akartam küldeni.

 
horsa

2018.04.22 20:26  | | 728974.

https://civilhetes.net/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel

 
grisenyka

2018.04.21 21:15  | | 728958.

Ez a tüntetés jobb volt, mint az előző - legalább annyi résztvevővel. Bizakodó...

 
grisenyka

hata (728952) |2018.04.21 16:34  | | 728957.

Ha ez a lendület kifullad, tényleg nem tehetünk mást, mint várjuk a nyugdíjat, és beburkolózunk a magánéletünkbe.
És reméljük, hogy a nyuggereken kívül más is itt marad az országban - hogy eltemethessen minket.


 
hata

2018.04.21 15:57  | | 728953.

Nem vagyok informatikus, ezért egy szakember szemét vettem kölcsön.
Választás

 
hata

grisenyka (728949) |2018.04.21 15:34  | | 728952.

Sajnos a fütty már olyan, mint halottnak a csók.
A sok hülye politikusnak kellett volna elővenni amit az első elemiben tanítottak matekból.
1% alatti pártocskák állítottak miniszerelnök-jelöltet. Röhej.

 
grisenyka

kadar (728946) |2018.04.21 13:02  | | 728949.

Remélem, kifütyüli őket ma a tömeg - mert tényleg nagyon megszívattak bennünket.

 
kadar

ocotillo (728939) |2018.04.21 12:23  | | 728946.

A legnagyobb választási csalás, hogy egy olyan választási rendszerünk van, melyben akár 30%-al is el lehet vinni a körzetet, néhány többlet szavazatos győzelem esetén elsöprőnek jelenthetik ki a győzelmet. Lehet, hogy ez máshol is így van, de egy olyan rendszerben, ami most Magyarországon van, az ilyen győzelem a vesztes oldalra kudarccal egyenértékű. Hiszen nem arról van szó, hogy én minden magyarnak a kormánya szeretnék lenni, hanem ellenségnek bélyegzem az ország felét, vagy még annál is többet. A jelek nagyon aggasztóak itthonról nézve. Pláne, hogy mintha az összes politikai szereplő győzelemről beszélne. Hát jól itthagytak minket mindannyian.

 
pasztoi_istvan

ocotillo (728938) |2018.04.21 05:25  | | 728942.

Szerintem nem linkeltem videót, csak szöveget.

 
ocotillo

hata (728934) |2018.04.21 02:40  | | 728939.

Jól hangzik, hogy az ellenzék több szavazatot kapott, de nekem gyenge vigasz. Mit jelent az, hogy ellenzék? Ellenzékiként mondhatám-e, hogy a MIÉPes és a Munkaspárti is "ránk" szavazott? Nem is szólva a kutya kutyásokról. Mondhatom-e, hogy a kutyapártiak is az ellenzékre szavaztak, miközben de facto az ellenzék ellen szavaztak ?

 
ocotillo

pasztoi_istvan (728935) |2018.04.21 02:38  | | 728938.

Hát igen, sokat számit a hazai pálya előnye
Pláne, ha ellenzékfél még öngóllal is besegit...
Viszont focinál jönne a visszavágó, ahol 1:4 után is lehet forditani..
Videó nálam sajnos nem jön

 
pasztoi_istvan

hata (728934) |2018.04.20 17:02  | | 728935.

Erre gondolhatott (itt sem ártott volna, ha van videobíró....)
https://index.hu/sport/futball/2018/04/19/a_kupadonto_kuszoben_a_felcsut/

 
hata

2018.04.20 16:37  | | 728934.

Ígérem, hogy utoljára szólok hozzá, de Viktorunk ma reggeli igehirdetése elszakította a cérnát nálam.
Mindig a foci a témája, ma is azt mondta, ha egy csapat 4-0-ra nyer, akkor a meccs után nem lehet újraszámolni a gólokat.
Ez enyhén szólva csúsztatás, durvábban hazugság. (mit várunk egy felcsúti Maradonától, aki még soha sem hazudott, amíg ki nem nyitotta a száját)
Akkor folytassuk focival!
Egyrészt nem nyertek 4-0-ra, mert kevesebb szavazatot kaptak mint az ellenzék.
Másrészt, hogy én is focihasonlattal éljek:
Két csapat kifut a pályára, és az egyik határozza meg a szabályokat. Ki fog nyerni?

 
titok111

Sandviking (728924) |2018.04.20 15:16  | | 728930.

Mondjuk az emigráns -migráns is rögtön leköti a felesleges savakat :-)

 
riffentyu

Sandviking (728924) |2018.04.20 14:35  | | 728929.

Zseniális

 
grisenyka

Sandviking (728924) |2018.04.20 12:46  | | 728926.


 
Sandviking

titok111 (728923) |2018.04.20 12:27  | | 728924.

Azt hiszem a Nyomasevics Bobacseknél sikerült eléggé semlegesre kihoznom provokatív kulcsszavaidat :-)

 
titok111

2018.04.20 12:05  | | 728923.

Ez
És ez csak a kezdet!


 
littlered

horsa (728920) |2018.04.19 19:54  | | 728922.

Láttam pár napja a hírTV-ben. Mit lehet erre mondani? Hogy "szerénynek kell lenni"? És még???

 
horsa

2018.04.19 18:57  | | 728920.

Egy érdekes videó.
https://hirtv.hu/celpont/szavazatszallitas-2459636#

 
ocotillo

(728903) |2018.04.18 18:30  | | 728906.

Ugy van, ahogy Istvan irja. Ausztraliaban a "megbuntethetik" van ervenyben, de allitolag ezt nem minden allamban eroltetik.
Az amerikai kerdesre (az ottani rendszer ismereteben) logikus valasz van

 
Lapozás:  
2/10


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Állatország-híradó
 Számsor - de nem olyan
 Legyünk Nagyobbak
 Egytől harmincig - prímekkel
 Nevek 3. - segítséggel
 Helységnevek - Erdély
 Golyógurítás

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS