ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
szellemes összetett szavak (22134)
Feladványok (14801)
Szívből szóló versek (1004)
Jelszófejtés (3354)
Tőlem Nektek (11206)
Vicces szövegek (3627)
Gratulációk (eredmények) (4503)
Heti kvíz (446)
Elutasított feladványok (1084)
Hónap feladványa (370)
A hét kérdése (1201)
Egyszámjáték (845)
csak úgy.. (3838)
fejlesztések (1397)
Vicces képek (93)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

DigitalAge >> Fórum >> Csoda vagy csalás

Választás 2018

Sorrend:  
Időzóna:
Méret:

Hirdetés

Lapozás:  
2/10

csibe08

horsa (729120) |2018.05.03 20:31  | | 729122.

Félreértés ne essék, én ezek dolgok többségével egyetértek. A gondom viszont ott van, hogy ha ez ennyire evidens és nyilvánvaló lenne, akkor biztos vagyok benne, hogy ezt az ország többsége is így látná. Jelenleg viszont ez nem így van.

A reggeli hosszú eszmefuttatásom inkább erre akart volna kifutni, azonban erről sajnos még mindig kevés kommentet láttam: mi lehet ennek az oka? Magyarázhatnánk a nyilvánvaló médiatúlsúllyal, de látjuk, hogy nem csak az szavaz a fideszre, akinél a mindig TV-n kívül más nincs. Magyarázhatnánk a választási rendszer visszásságaival, de ezzel a szavazataránnyal bármilyen rendszerben a fidesz alapítana kormányt.

Szerintem ezt kéne próbálni megérteni - ehhez viszont szükséges lenne azok megszólítása is, akik nem a "vakon hívő" réteg, viszont valamilyen okból mégis úgy látták, a jelenlegi kormánypártok az egyetlen kormányzóképes erő.

 
horsa

2018.05.03 18:53  | | 729120.

Teljesen egyetértek kadarral abban, hogy a rendszerváltás után ennyi évvel teljesen elvárható (lenne), hogy normálisan lehessen élni. A fél országnak tényleg természetesek (voltak) a szabadság fokozatai, demokrácia, utazás, külföldi munka… Ezért óriási kár, ami az elmúlt években és mostanában történt. A nyugodt, kiszámítható élet lehetősége távolodik egyre messzebb. A palackból kieresztett szellem, az idegenek, a mások gyűlölete felfoghatatlan károkat okozott és okoz még többet, ha így folytatódik. Magyarországon régóta élő beilleszkedett, régebben megbecsült külföldiek, akiken látszik (barnább bőr stb. ) körül megfagyott a levegő, aki teheti tovább áll nyugat felé. Nem is olyan rég volt közvetlen szomszédunkban a volt Jugoszláviában, amikor a hatalom megtartása miatt „bedobták” a köztudatba a nacionalizmust. Eredmény: délszláv háború, a gazdaság 15-20 évvel korábbi állapotba süllyedt, és azóta sem lábaltak ki belőle. (Itt talán nem lesz polgárháború- bár egyesek szerint a Fidesz csak igy lesz hajlandó átadni a helyét.) Vajon mennyire lesz vonzó környezet egy Közép-Európába települő cég számára Magyarország? Különösen, ha mondjuk nem nyugatról érkezik?
Meg lehet nézni egy-két statisztikát, pl. az egy főre jutó GDP változását az Európai Unióba velünk együtt belépett országok és hazánk esetében az elmúlt 10 évben. Az látszik, hogy szép lassan mindenki lehagy bennünket. Az utolsók közt kullogunk. Sokkal jobban használták fel az Unióból érkezett pénzeket. A románoknak még kell egy-két év és ők is lehagynak bennünket.
Egyesek szerint Szlovákia és Románia több szempontból is élhetőbb hely lett, mint Magyarország. Sajnos nincs rálátásom, de ismeretségi körömben, van olyan cég, és család, aki úgy gondolja, hogy ott jobban boldogulna.
Ha még egy generáció mobil tagjai elhagyják az országot, akkor mi lesz?

 
pasztoi_istvan

csibe08 (729114) |2018.05.03 18:53  | | 729119.

Nyilván a fidesz kormányozna, mert Áder ki mást kérne fel kormányalakításra? (Bárkit felkérhetne.)
Csak a kétharmad a durva...

 
grisenyka

grisenyka (729117) |2018.05.03 16:30  | | 729118.

Helyesebben az első mondat:
A változtatásban sokan azok is ellenérdekeltek, akiknek rossz ez a rendszer:

 
grisenyka

2018.05.03 15:37  | | 729117.

A változtatásban azok is ellenérdekeltek, akik benne vannak. Félnek az újtól, a változástól:

A legnagyobb probléma, amit államilag kell megoldani, az oktatás és az egészségügy. Mindkettőhöz strukturális átalakítás kéne – viszont ebben azok is ellenérdekeltek, akik benne vannak a rendszerben.

Egészségügy: biztos, hogy kell minden falunak egy kórház – orvos nélkül?
Nem lenne jobb központosítani – megfelelő szakembereket és felszereléseket egy helyre csoportosítani?
De ha valamelyik kisvárostól el akarják venni a kórházát, már gyűjtik is az aláírást. Igaz, könnyebb a beteglátogatás – de így nem sokáig kell a betegeket látogatni. Esztergomról tudnék mesélni – de fantáziátok nektek is van. És még Dorog is sajnálkozik (6 km Esztergomtól), hogy mi lesz vele kórház nélkül. Pedig már jóformán nincs is.

Oktatás: nem elég pénzt ölni bele – az egészet át kell alakítani. De kivel? A 20-30 éve dolgozó tanárok zöme ragaszkodik a régi módszerekhez – no meg az újakat alig ismeri. A 22-26 órás kötelező tanítás (amiben nincsenek benne a kötelező helyettesítések – 32 óráig), mellett továbbképzés, önképzés? (én 1980-ban kezdtem el tanítani – 18 óra kötelezővel)
Köpni–nyelni sincs energiájuk.
Az Y generációt másképp kell megszólítani. De kinek?
Végül gyerek és tanár is szenved - a régi, jól bevált, megszokott pocsolyában.

Viszont az egészségügyben és az oktatásban dolgozók nagy része nem érdekelt a változtatásban: fél az újtól – inkább a régiben kínlódik.
És itt jön a kontraszelekció: aki ott tudta hagyni a szakmát, már megtette. A többiek féltik az állásukat – ahogy a közmunkások is…

Egyik réteg se kapott olyan hívószót egyetlen párttól sem, ami megnyugtatta volna azon túl, hogy több fizetést kap. (Ami ha belegondolunk=infláció - tehát a megélhetés nem lesz jobb.)

Valaki, aki a Fideszre szavazott, azt mondta: megnézte ezeket a pártokat - egyik se lenne képes kormányozni. Akkor meg minek felkavarni az állóvizet.

(Talán Lengyel László mondta, szerintem anno idéztem is a topicba, hogy azért kéne elzavarni a Fideszt, mert ezeket már könnyebb lesz...) No, nem nagy perspektíva.


 
kadar

csibe08 (729110) |2018.05.03 13:27  | | 729115.

A rokonok.
Nekem is van közeli rokonom, aki bekattant. Estefelé már nem lehet őket látogatni, csládi életet élni, mert elkezdődnek a Híradók.
Megnézi az egyik köz-adón, ahogy vége, akkor megnézi a másikon, aztán a harmadikon. Ugyanazokat a híreket négyszer-ötször meghallgatja, szinte magába szívja a szavakat, és megbeszélik a feleségével.
Mintha hipnózis érné. Nem kapcsolna át az ATV-re, HírTV-re, interneten sem olvasna semmi ellenzékit. Nincs zavar a fejében, üveges szemmel elégedett és boldog.
Bár orvoshoz kell járnia, nem veszi észre az ottani problémákat, nincs elég pénze egy minőségibb életre, de egy zokszava sincs. Esetleges problémáit, mert azért van bőven neki is, ha mégis felemlegetné, a migráncsokra keni.
Azt kérdezi tőlünk, hogy milyen elviselni itt Pesten a migránsokat. Mondom neki, hogy nem látok sokat, olyat semmiképpen sem, akiket ő elképzel. Akiket látok, azok már régóta itt élnek és beintegrálódtak, vagy szemlátomást anyagi jólétben élnek. Szinte sajnálkozik, hogy nincs semmi erőszak, tragédia, mert az beigazolná téveszméit.
Egyre nehezebb a rokoni szálakat pátyolgatni, a régi emlékek tartják össze a családot.

 
csibe08

pasztoi_istvan (729107) |2018.05.03 13:15  | | 729114.

Amellett, hogy egyetértek amit leírtál (a választási rendszer adja az egésznek a rákfenéjét), azért visszakérdezek, mert felmerülnek bennem az alábbiak:

- Ha más lenne a választási rendszer, most nem a fidesz kormányozna?
- Valamint pont erről írtam az első hozzászólásomban: rendben, ez így nem jó, rossz a választási rendszer, korrupció van. Mit tudunk tenni ellene?

 
kadar

csibe08 (729109) |2018.05.03 13:08  | | 729113.

A Rendszerváltásba született generáció (mondjuk akik akkor 20 évesek voltak) ma már 50 körüliek. A többiek meg fiatalabbak. Szóval a tettrekész emberek többsége nem romolhatptt el a szocializmustól. Mire várunk? A ma élők többségének teljesen természetes a határok nélküli Európa, a demokrácia, a diákcsere, ösztöndíjak, külföldi munkavégzés, utazás,...
Szerintem ma már bárkit lekommunistázni, nagyfokú csúsztatás. A mai 70 évesek is a puha rendszerben nőttek fel.
Minden adott, hogy most már egy normális országunk legyen, legalábbis a múlt már nem nyomaszthat minket. Símán elvárható legyen, hogy ne egybites legyen a mai lakosság.
Ha a fiatalokra várunk, és látni is, hogy van bennük tettrekészség, céltudatosság, akkor még legalább 10 év kell, hogy hitelesek is legyenek. Nagyon sok ennyi idő.

 
titok111

2018.05.03 13:02  | | 729112.

https://index.hu/gazdasag/2018/05/03/az_allamot_lehuzo_ceghalo_mukodott_az_uj_miniszter_lakasan/

 
hata

2018.05.03 12:49  | | 729111.

Félek előre a 8-ától.
Valamelyik párt bejelentette a kordonbontást és ami fidesznek állampolgári joga volt, nem tudom, hogy másnak joga lesz-e.
Erről mindig egy mese jut eszembe: Kivéve a gyevi bírót.

 
csibe08

hata (729106) |2018.05.03 12:13  | | 729110.

A médiatúlsúlyra sincs/nincs jó válaszom. Egyetértek azzal, hogy ez a kis falvakban, azoknál, akik csak az alap csatornákat engedhetik meg maguknak, egy komoly probléma.

Az egyetlen lehetséges opciónak azt látom, hogy alulról építkezve, a mikroközösségek szintjén kell ezekkel az emberekkel megértetni, hogy ami a TV-ből jön, az nem mindig igaz. Na ez az, amit az ellenzék nem csinál meg. Most, hogy leírtam ezt a mondatot, be is ugrott egy jó cikk erről: ez lenne az

De azon sopánkodni, mi van ma, nem teljes, ha nem nézzük meg, mi volt a múltban. 2010 előtt a közmédia ugyanúgy nem volt független, csak akkor a másik oldalra húzott. Mégis sikerült átütni - igaz, ehhez az őszödi beszéd is kellett, ahogy pasztoi_istvan írja fentebb. Az is igaz, hogy a fidesz anno képes volt megszólítani a szegényebb rétegeket (lásd a cikket). Vajon a mostani ellenzék erre miért nem képes?
A másik téma, a rokonlátogatás: nekem is volt olyan ismerősöm, akivel soha nem beszélgettünk politikáról, aztán egyszer csak megszólalt március elején, hogy a jelenlegi az egyetlen párt, aki tesz a migráció ellen. Akkor én is csak a karfát fogtam, úgy voltam vele, nem éri meg leállni vitázni. Ma már ezzel nem értek egyet, és ma már valószínűleg valami olyasmi lenne a válaszom (persze lehet ez csak a naiv énem mondatja velem), hogy "nézd, nem egyezik a véleményünk, ha szeretnéd, beszélhetünk róla, de csak akkor, ha emiatt nem fogunk egymásra ferde szemmel nézni, mert nem ér annyit"... A lényeg, hogy igenis meg kell hallgatni a másik oldalt is, mert különben csak a karfa fogdosása marad, meg az, hogy nézzük még a kétharmadot 2022-ben is.

 
csibe08

kadar (729105) |2018.05.03 12:04  | | 729109.

Nem mindenben értünk egyet, bár szerintem van, ahol csak félreérthetően fogalmaztam.

Kezdjük a vitákkal: azt mondod, témakörönként voltak ilyenek.

A vitákból én speciel egyre emlékszem, az oktatásról, amit a Független Diákparlament szervezett. Én ugyan nem voltam a környéken sem, de amit az - ellenzékinek tartott - médiából hallottam, az alapján én egyetlen konkrét koncepciót nem láttam felvázolni. Sokat kell költeni rá, alapjaitól újra kell rakni, nyelveket kell ismerni, stb. Elfogadom, hogy egy ilyen vitán nem lehet mélyen bemutatni a programokat, de azért miniszterelnök-jelölteket állító pártoktól én többet várok.

Meg is kerestem a cikket: íme

De valóban, itt legalább a lopás volt a fő téma. Szerintem azonban ez inkább üdítő kivétel, semmint általános példa. Ha sok-sok ilyen vita lett volna, az nagyon jó lett volna.

De ezen kívül csak a közös ország mozgalom által szervezett vitákra emlékszem, ahol a fő cél inkább az volt, hogy el lehessen dönteni, ki az esélyes ellenzéki, nem pedig programot mutatni - többnyire ezeken a vitákon is csak körbesimogatták egymást a résztvevők (1-2 parázsabb összeszólalkozással tarkítva), és elmondták, hogy a mai rendszert le kell váltani.

Programbemutatás: Valóban, a programjaikat bemutatták az ellenzéki pártok, néhány média le is hozta. Kétségtelen, hogy nem lenne jogos azt mondani, hogy nem volt programjuk. Ugye én is csak azt írtam (most visszanéztem), hogy az viszont biztos, hogy hiába volt programjuk, a többségnek nem jött át.Az, hogy a kormány mindent csak szlogenekkel zár le, az teljesen jogos. Azzal is egyetértek, hogy a mai fideszes elittel felesleges vitázni: alternatív valóságban élnek, egyszemélyi kézivezérlés alatt, folyamatos cenzúra és öncenzúra alatt, és még sorolhatnám.

Viszont a választóikkal szerintem igenis van értelme beszélgetni, mert hinni akarok benne, hogy értelmes érvekkel (ami előrébb mutat annál, hogy "ezek lopnak" ) meg lehet értetni a többségükkel, hogy ami most van, az nem jó. Abban is hiszek, hogy ha az a generáció lesz többségben, akik már a rendszerváltás után nőttek fel, meg fog változni az a hozzállás, hogy elegek az egybites üzenetek. De most még ezt elő kell segíteni.

 
titok111

kadar (729105) |2018.05.03 12:02  | | 729108.

Tehát kellett volna egy FIKESZ (Fiatal Keersztények Egységes szervezete) vagy egy FIBESZ (Fiatal Baloldaliak Egységes szervezete) párt, és akkor nagy eséllyel melléhúznak, és bekerülhet a bal oldal is :-)

 
pasztoi_istvan

csibe08 (729104) |2018.05.03 11:58  | | 729107.

Az őszödi beszéd nélkül sose lett volna a Fidesznek kétharmada, nem tudták volna a választási törvényt megváltoztatni. Ez a cikk arról szól, hogy mi lett volna a mostani eredmény a régi szerint, hát nem lenne meg a kétharmad...
A cikk címe ugyan szerintem pont rossz (az ellenkezője az igaz), de a tartalma érdekes:
Mi lett volna...

 
hata

2018.05.03 11:36  | | 729106.

Az szerintem a döntő, hogy honnan kapják az információt.
Az ország döntő többsége az M1 és a Kossuth rádió hazugsággyárából értesül, a többség azért mert nincs más.
És egy másik. Személyes "élmény".
Sógoromék voltak nálunk vacsorára. Intelligens művelt házaspár (mérnök, jogász). Tudjuk hogy velük politikáról nem beszélünk, ennek ellenére a sógorom egyszer csak megszólal: Örülnünk kéne, hogy végre keresztény kormányunk van. Kapaszkodtam a székembe, hogy ne válaszoljak: Egy keresztényt mondj ebből a tolvaj bandából! De megálltam szó nélkül, mert tudtam, hogy amilyen agymosottak, többé nem jönnek hozzánk.
Ők egyébként nem kurzuskeresztények, hanem egyszerűen a fentieken kívü csak a templomból szerzik az információt.

 
kadar

csibe08 (729104) |2018.05.03 11:09  | | 729105.

Most csak az egybites véleményekhez egy gondolat.
Az ellenzék veszteségének egyik oka, hogy igenis több-bites módon próbálta megközelíteni. Témakörönként voltak programhírdetések, viták. A Parlamentben is a demokráciát komolyan véve próbáltak érvelni. A kormány mindent, de szó szerint mindent csak szlogenekkel zárt le és jót röhögtek a frappáns válaszaikon.
Sajnos mi választópolgárok nem szeretjük a több-bites érveket, ennyire nem akarunk politikával foglalkozni, meg dolgozni is kell keményen, fizetni a részleteket. Nem jut el a tudatunkig sok minden, az inger-küszöbünk egybites.
Persze nem mindenki ilyen, de a többség igen. És szavazáskor ez számít.
A Fidesz ebben lubickol, olyan összeesküvés-elméletekkel tudta rémisztgetni az embereket, amin talán ő is elcsodálkozott, hogy milyen jól működik az egész.
Azt hiszem a fideszes stílusra, csakis fideszes stílussal lehet reagálni, de ezt az ellenzék gyomra úgy látszik nem tudja bevenni.
Szerintem még beszélgetni is reménytelen fideszesekkel, teljes agymosás, vagy előnyt adó eljátszott agymosásban vannak.
Várni kell a csodára, hogy egyszer a jelenlegi többség véleménye szinkronba kerül.

 
csibe08

csibe08 (729103) |2018.05.03 10:29  | | 729104.

Ez a komment az előző folytatása, kérlek azt olvasd el először!

De jöjjön a választás: én magam is hittem abban, hogy a taktikai szavazás majd működni fog, és az addig kétharmad környékén billegő kormánypártok majd leválthatók lesznek. Hát, elég csúnya pofáraesés lett a vége.

Amiről viszont még beszélnék, az az, ami a választás óta történt - és sajnos ez a fórumtopic kiváló leképezése ennek. Arról beszélünk többnyire, hogy választási csalás történt, meg arról, hogy az ellenzék alkalmatlan. Lehet, hogy mindkettő igaz, lehet, hogy egyik sem, ezt nehéz eldönteni. Viszont amit nem látok, az az, hogy elgondolkodtunk volna: kik azok, akik még mindig a jelenlegi kormánypártokra szavaznak, és hogyan lehetne őket megszólítani? Azzal, hogy egy kétharmados győzelem (tudom, tudom, kevesebb mint 50%) után választási csalást emlegetünk, biztosan nem. Azzal, hogy embereket hívunk az utcára tüntetni a rendszer ellen az ellenzéki pártokkal - erről már megoszlanak a vélemények, de szerintem ezzel sem.

Akkor viszont mivel lehet őket megszólítani? Nem lehet, hogy a korrupció helyett kéne már valami más témát találni? Nem lehet, hogy arról kéne beszélni, milyen alternatívákat lehet nyújtani? Nem lehet, hogy meg kéne próbálni ezeknek az embereknek elmagyarázni, hogy nem, az ellenzék győzelme nem azt jelenti, hogy itt majd csadorban kell csekket befizetni, meg hogy a kerítés majd lebontásra kerül?

De nem, sokan még mindig ott tartanak, hogy "mert a sok idióta megszavazta őket, minden fidesz-szavazó buta". Nem, ez nem igaz! Nézzétek meg kuvaszkuszt, ő volt az egyetlen köztünk, aki nyíltan leírta, hogy a kormánypártokra szavaz - márpedig rá az lenne az egyik utolsó jelző, amit mondanék, hogy buta.

Nem lehet, hogy inkább meg kéne kérdeznünk, mi az, ami miatt ő és még több millióan miért szavaznak a fideszre? És aztán leülni, és beszélgetni róla, nem pedig idiótának nézni a másikat? Én például tök szívesen beszélgetnék arról, hogy tényleg olyan kiváló-e ez a családtámogatási rendszer, tényleg jó-e nekünk az az állítólagos rezsicsökkentés, tényleg kell-e nekünk Paks2, kell-e nekünk CEU, és még kismillió más dologról. De ezekről nem beszélgetünk. Én magam is leírtam a választások előtt, hogy nagy kár, hogy a kormánypártiakkal nem lehet beszélgetni ezekről. Ezt ma is tartom, viszont ma már azt is gondolom, hogy az ellenzékiekkel sem rendesen. Mert egybites vélemények vannak - és ami az egyik oldalon a "stop soros", az a másik oldalon a "dehát ezek lopnak", illetve mostanában az "elcsalták a választásokat". Minden beszélgetésben ez a végső érv - és ez nagyon nem jó.

Ha lenne erre alkalmas fórum, én például tök szívesen beszélgetnék különböző oldalakról jövő átlagemberekkel a fenti témákról, kulturált keretek között, és nem oda kilyukadva, hogy "dehát a soros", meg hogy "dehát a korrupció". És ki tudja, még az is lehet, bizonyos témákban sikerült egymás véleményére hatni egy kicsit ...

Szóval összegezve: lehet ki kéne lépni az egybites vélemények halmazából, és kicsit összetettebben gondolkodni, netán a másik oldal véleményére is figyelni. Persze ez lehet naivitás, de én szeretném hinni, hogy nem az.


 
csibe08

2018.05.03 10:22  | | 729103.

Ha jól emlékszem, a választások oda nem írtam ide semmit. Most majd bepótolom. Hosszú lesz, elnézést, azért remélem lesznek páran, akik végigolvassák.

Kettőben kell beküldenem, sajnos túl hosszú lett.

Szóval én elég sokat gondolkodtam az elmúlt egy hónapban, hogy vajon mi lehetett annak az oka, hogy a nyilvánvaló gondok ellenére ismét kapott az ország egy kétharmadot a nyakába. Baromi nehéz és összetett a kérdés. Sem politológus, sem hozzáértő nem vagyok, szóval jó laikus módjára én is csapongani fogok. Fogjátok fel ezt amolyan vitaindítónak, hátha kialakul egy normális beszélgetés.

Először is, szerintem megint kiderült, hogy a negatív üzenetek nem működnek. És most egyből megkapom majd, hogy dehát a kormánypárténál negatívabb üzenetet (stop Soros, stop migráció) nem lehet írni. Persze, az itteni többség, és még pár százezer ember így gondolja. De az eredményekből egyértelműen látszik, hogy a többség számára ez nincs így. A többség számára a jelenlegi kormánypártok azok, akik igenis megvédik Magyarországot az illegális bevándorlástól, az iszlámtól, ésatöbbi. Ezzel szemben az ellenzék az, akinek nincsen programja, egy üzenetét nem tudja átvinni (gondoljunk csak bele: még azt sem sikerült elültetni a köztudatba, hogy márpedig ők NEM bontanák le a kerítést!), amikor pedig épp nem egymás szapulásával foglalkoznak, akkor negatív kampányt folytatnak azzal, hogy a jelenlegi kormányon az az egyetlen fogásuk, hogy "dehát ezek lopnak".

Ez viszont több oldalról is problémás volt:
1. Egy szót nem ejtettek a gazdaságról, vagy arról, hogy ők mit tennének kormányon (még az Indexet is csak az ütötte át, hogy Karácsony Gergely majd visszahozza a 13. havi nyugdíjat) - persze, tudom, ott voltak a programok. De mégis, őszintén, melyikőnk tudna ebből idézni 2 pontnál többet?
2. A "dehát ezek lopnak" üzenet a magyar ember ingerküszöbét nem viszi át. Megintcsak legyünk őszinték magunkhoz: ahol nemzeti sport az ügyeskedés, ott tényleg azt várjuk, hogy majd ha rásütjük a másikra, hogy lop, azzal választást lehet nyerni? Nem lehet! Vesd össze 2006, "Rosszabbul élünk mint 4 éve". Ráadásul a baloldalra szerinem még további jó 10 évre rányomja a bélyegét a Gyurcsány-kormány tevékenysége, amelyről sokat el lehet mondani, de azt, hogy akkoriban nem loptak volna, na azt biztosan nem. Persze tudom, van különbség egy nokiás doboz és egy elios-tender között. Ennek ellenére sincs erkölcsi alapjuk sem erre építeni egy kampányt.

Szóval a "lopnak" üzenet nem viszi át az ingerküszöböt. Az viszont, hogy ha jön az ellenzék, akkor jönnek a migránsok is, és itt majd iszlám, meg multikulti lesz (kíváncsi lennék, van-e még olyan másik európai kormánypárt, amelyik retorikájában negatív jelentéstartalma van a "multikulturális" szónak ...), az bőven átviszi az ingerküszöböt. És az emberek ezt elhiszik, mert félnek.

Persze tudomén, médiatúlsúly, meg minden. Rendben van, elhiszem. Ettől még szerintem a mikroközösségekben sokat lehetett volna tenni azért, hogy az emberekkel megértessék, hogy ez hazugság. És ez bizony igenis a pártok helyi közösségeinek a dolga lett volna - ők pedig ezt a melót nem végezték el.

Folyt. köv.

 
titok111

grisenyka (728958) |2018.04.24 11:40  | | 728998.

A tüntetés nem most kezdődött.
Hanem a szavazatok számlálásakor.
Az volt az eltüntetés :-)

 
grisenyka

2018.04.23 22:01  | | 728986.

Vaday Ágnes mindig elmondta, hogy 1 az egyben politikára van szükség - de arról nem beszélt, hogy Gyurcsány azóta nem volt hajlandó közös listára menni az MSZP-vel (csak addig akart, amíg Botka ki akarta őt a közös listáról hagyni).

Mért hiszik azt, hogy mindenki elfelejti, amit ők el akarnak felejtetni?

 
titok111

2018.04.23 09:23  | | 728979.

Biza

Folytatódik...

 
horsa

2018.04.22 20:28  | | 728975.

Hopp ezt nem ide akartam küldeni.

 
horsa

2018.04.22 20:26  | | 728974.

https://civilhetes.net/a-valasztasi-csalasrol-131-pontban-egy-informatikus-szemevel

 
grisenyka

2018.04.21 21:15  | | 728958.

Ez a tüntetés jobb volt, mint az előző - legalább annyi résztvevővel. Bizakodó...

 
grisenyka

hata (728952) |2018.04.21 16:34  | | 728957.

Ha ez a lendület kifullad, tényleg nem tehetünk mást, mint várjuk a nyugdíjat, és beburkolózunk a magánéletünkbe.
És reméljük, hogy a nyuggereken kívül más is itt marad az országban - hogy eltemethessen minket.


 
hata

2018.04.21 15:57  | | 728953.

Nem vagyok informatikus, ezért egy szakember szemét vettem kölcsön.
Választás

 
hata

grisenyka (728949) |2018.04.21 15:34  | | 728952.

Sajnos a fütty már olyan, mint halottnak a csók.
A sok hülye politikusnak kellett volna elővenni amit az első elemiben tanítottak matekból.
1% alatti pártocskák állítottak miniszerelnök-jelöltet. Röhej.

 
grisenyka

kadar (728946) |2018.04.21 13:02  | | 728949.

Remélem, kifütyüli őket ma a tömeg - mert tényleg nagyon megszívattak bennünket.

 
kadar

(728939) |2018.04.21 12:23  | | 728946.

A legnagyobb választási csalás, hogy egy olyan választási rendszerünk van, melyben akár 30%-al is el lehet vinni a körzetet, néhány többlet szavazatos győzelem esetén elsöprőnek jelenthetik ki a győzelmet. Lehet, hogy ez máshol is így van, de egy olyan rendszerben, ami most Magyarországon van, az ilyen győzelem a vesztes oldalra kudarccal egyenértékű. Hiszen nem arról van szó, hogy én minden magyarnak a kormánya szeretnék lenni, hanem ellenségnek bélyegzem az ország felét, vagy még annál is többet. A jelek nagyon aggasztóak itthonról nézve. Pláne, hogy mintha az összes politikai szereplő győzelemről beszélne. Hát jól itthagytak minket mindannyian.

 
pasztoi_istvan

(728938) |2018.04.21 05:25  | | 728942.

Szerintem nem linkeltem videót, csak szöveget.

 
Lapozás:  
2/10


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Madarak
 Betűtészta
 Számos táblázat
 Egymás hegyén-hátán
 Tavacska
 Ugyanaz a hangsor
 Madarak - kicsit másként

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS