ROVATOK

FELADVÁNYOK

BETŰTÉSZTA

ASSZOGRAMMA

JÁTÉKOK

KVÍZJÁTÉK

FÓRUM

REGISZTRÁCIÓ

A mai nap képe

nap képe

Küldj be te is képet!
Képeslapküldés

Keresés az oldalon:

Friss fórum:
játékos javítás (1600)
Gratulációk (eredmények) (4885)
Feladványok (16225)
Találkozó (6991)
Admin (389)
Szívből szóló versek (1051)
Egyszámjáték (878)
Választás 2022 (42)
Heti kvíz (1237)
Hónap feladványa (589)
Tőlem Nektek (11890)
Kvízverseny (6416)
Vicces szövegek (3891)
Fárasztónak nedves partján (1465)
Ki mondta? (219)

 > Még több fórum

A hét kérdése:

Jelentkezz be a heti kérdéshez!

 > régebbi kérdések
 > kérdés beküldés

Legolvasottabbak:
IQ teszt
Egy angliai egyetem kutatásai
Hipnózis
Varázsgömb
Agyscanner

Megoldás beküldése

  Név:   

Tipp: Ha regisztrált felhasználóként küldöd be a megoldást, statisztikát olvashatsz a teljesített feladataidról 
  

40-ről a csúcsra
2020-06-29 6:55
Soha véget nem ér?
Közepes, beküldte: csibe08*, szerkesztő: Sandviking
Adott egy internetes játék, amelyben egy játékos 40 liga valamelyikébe van beosztva. A játékot több millióan játsszák, ezért egy-egy ligában több tízezer ember is lehet.

A játék során véletlenszerűen kap ellenfelet egy játékos az azonos ligából. Aki több pontot gyűjt az adott játékban, az nyer 1 csillagot. Aki kevesebb pontot gyűjt, az veszít 1 csillagot.

Minden játékos, aki újonnan beszáll a játékba, automatikusan a legutolsó, 40. ligában kezd.

Ahhoz, hogy egy játékos egy ligával fentebb jusson, összesen 5 csillagot kell összegyűjteni. 5 csillag után a játékos a 39. ligába kerül, újabb 5 csillag után a 38. ligába, és így tovább ...

Tehát:
- Ha egy játékos az adott ligában 0 csillaggal rendelkezik, akkor vereség esetén visszasorolódik az előző ligába, ahol 4 csillaggal fog állni.
- Ha egy játékos az adott ligában 1,2,3,4 csillaggal rendelkezik, akkor vereség esetén marad az adott ligában, de eggyel kevesebb csillaga lesz.
- Ha egy játékos az adott ligában 0,1,2,3 csillaggal rendelkezik, akkor győzelem esetén marad az adott ligában, de eggyel nő a csillagai száma.
- Ha egy játékos az adott ligában 4 csillaggal rendelkezik, akkor győzelemmel eggyel fentebbi ligába jut, ahol 0 csillaggal fog állni.

Minden játékos egy óra alatt 3 játékot játszhat le: a 60 perc az első játék kezdetétől pörög. Egy játék körülbelül 5 percig tart, tehát 3 játék bőven belefér egy órába.
1. Az első kérdésünk egy erős játékosra vonatkozik, aki 10 játékból átlagosan 8-at megnyer, kétszer veszít. Az egyszerűség kedvéért tegyük fel, hogy a játékosunk minden 10 játékból az első 8-at megnyeri, az utolsó kettőt elveszíti. Játékosunk december 21-től lesz év végi szabadságon. Naponta 12 órája van játszani, mindennap a lehető legtöbb játékot lejátssza. Eljut-e a játékosunk az első ligáig, mire beköszönt az új év? Ha nem, melyik ligáig jut el? Ha igen, melyik nap, a napi hányadik játékkal töltött órájában jut el odáig?

2. Persze egy ilyen játékban nem reális, hogy mindig ugyanolyan teljesítményt nyújtsunk. Egy másik játékosunk azt vette észre, hogy
- a 31-40. liga között minden 30 játékból egyet veszített el
- a 21-30. liga között minden 15 játékból egyet veszített el
- a 11-20. liga között minden 10 játékból egyet veszített el
- az 1-10. liga között minden 5 játékból egyet veszített el
Egyszerűsítések:
- Ennél a játékosnál is tegyük fel az egyszerűség kedvéért, hogy ha minden X játékból egyet veszít el, akkor az első X-1 játékot megnyeri, és az utolsót veszíti el.
- Ha a játékos "szintet lép", vagyis eljut a 30., 20., 10. ligáig, akkor a számítás újrakezdődik (tehát ha valaki 14. játékra jut el a 30. ligáig, akkor a 30. ligában nem rögtön egy vereséggel indít, hanem majd csak 14 újabb győzelem után szenvedi el első vereségét).

Ez a játékosunk is december 21-től lesz év végi szabadságon. Naponta 12 órája van játszani, minden nap a lehető legtöbb játékot lejátssza. Eljut-e a játékosunk az első ligáig, mire beköszönt az új év? Ha nem, melyik ligáig jut el? Ha igen, melyik nap, a napi hányadik játékkal töltött órájában jut el odáig?

Mindkét játékosunk a 40. liga 0 csillagos állapotából indul.

5-5 pont.


Felhasználónév:

Jelszó:

JelszóemlékeztetőFriss feladványok:
 Tíz híres magyar 3.
 Egyenlet 3.
 Hiányos anagrammák
 Képek
 Dupla szudoku 4.
 Mai menü 5.
 Virágos világ 2.

Hirdetés

© 2017 DigitalAge

impresszum  ::  médiaajánlat  ::  segítség  ::  ajánló  ::  kezdőlapnak  ::  kedvencekhez   RSS